Изстрел в десетката, Слави Трифонов избра за земеделски министър в

...
Изстрел в десетката, Слави Трифонов избра за земеделски министър в
Коментари Харесай

Миро Мършата смърди зад земеделския министър на Слави, ето я връзката на ГЕРБ с „Има такъв народ“

Изстрел в десетката, Слави Трифонов избра за аграрни министър в възможния си кабинет адв. Пламен Абровски. Прогнозата от 21 юни на Narod.bg се сбъдна – в понеделник юристът публично бе номиниран за поста.
Драмата е, че Абровски е човек на проваления министър на земеделието в първия кабинет на Мутрата 2009-2013 Мирослав Найденов с миризливия прякор Миро Мършата. Именно той е връзката сред „ ИТН “ на Слави Трифонов и хунтата на Бойко Борисов ГЕРБ, разкри осведомител от кухнята на задкулисието.
Между 2010 и 2015 година Пламен Абровски е бил част от Постоянното посланичество на България към Европейския съюз, взел участие е и в Съвета на министрите по земеделие и риболовство на Европейски Съюз. Бил е и юрист към Българската организация за сигурност на храните (БАБХ). В началото на юни пред БНР Абровски дефинира измененията в Държавните горски предприятия, подхванати от служебния министър Христо Бозуков, като „ положително начало “.
В момента Абровски, приключил магистратура по право в ЮЗУ „ Неофит Рилски”, където се дипломираха множеството „ юристи” на Движение за права и свободи, е член на Управителния съвет на Националния съюз на земеделските кооперации.
Поредното доказателство за зависимостта на Миро Мършата от Бойко Борисов пристигна по-рано през днешния ден от присъединяване на някогашния аграрни министър в bTV.
„ По-всяка възможност Бойко Борисов е викан на разпит за това, което бях извикан и аз. Бях викан, с цел да направя едно конкретизиране “, съобщи някогашният аграрни министър, разяснявайки изявлението на Борисов, че бил викан на разпит в Главна дирекция „ Национална полиция “ по отношение на някогашен член на неговия кабинет.
Мирослав Найденов избегна да разяснява в елементи защо е бил разпитван, тъй като е следствена загадка, само че стана ясно, че са му снемани показания във връзка със „ опасност за ликвидиране на предприемач “.
Според Найденов обстановката е неуместна, тъй като подобен сигнал от предприемач няма, а има сигнал от трето лице, което е чуло, че някой е заплашван. По думите на някогашния аграрни министър подалият сигнал е някогашен чиновник на земеделското министерство, началник на изпълнителна организация, който той е уволнил и това е някакъв тип възмездие.
Впоследствие Найденов описа, че още веднъж е бил викан по нов сигнал за същия случай, само че той бил подаден от търсен от „ Интерпол” през интернет, тъй че не се знае дали зад този сигнал е стои това лице, което се допуска, а в случай че е той, съгласно някогашния аграрни министър, е чудно, че не оказват помощ за задържането му, поради че има заповед за това.
Според Найденов „ парадокс е Бойко Борисов да го извика в премиерския кабинет и да го заплаши с ликвидиране “, още повече че от „ записите му излиза наяве, че той не познава този човек “. От думите на Найденов стана ясно, че приказва за някогашния шеф на Държавен фонд „ Земеделие “ Светослав Симеонов, който Борисов заплашил, че децата му ще го изядат и дори няма да схванат.
Миро Мършата скочи да брани Баце и с изказванието, че раздухването на този остарял случай, който е от 2009 година, е неуместно и е предизвикано политически по отношение на изборите.
По думите на Найденов той също е бил „ натопен “ в този проблем, с цел да бъде дискредитиран от някогашен партиец в ГЕРБ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР