Изследователите са открили странен радиосигнал от галактическия център на Млечния

...
Изследователите са открили странен радиосигнал от галактическия център на Млечния
Коментари Харесай

Откриха странен радиосигнал от центъра на Млечния път

Изследователите са разкрили чудноват радиосигнал от галактическия център на Млечния път, който изчезва и се появява още веднъж.

Зитенг Уанг, докторант по физика в университета в Сидни, е изучил данните, събрани от австралийския радиотелескоп ASKAP в края на 2020 година, като той и неговият екип са разкрили 2 милиона обекта. Класификацията на индивидуален сигнал, приближаващ от галактическия център, объркал компютъра и откривателите. Този обект излъчвал мощни радиовълни през 2020 година и неговата конструкция, както и поляризираното радиолъчение, не приличали на нищо, което откривателите са срещали преди.



Този чудноват обект не можел да бъде открит в рентгеновия, забележимия или инфрачервения диапазон. В края на краищата радиосигналът липсващ, макар че учените го слушали няколко месеца благодарение на два разнообразни радиотелескопа. Но радиосигналът ненадейно се появил още веднъж към година откакто го разкрили за първи път, само че в границите на един ден още веднъж липсващ.

" Най-странното свойство на този нов сигнал е, че има доста висока поляризация. Тоест светлината му се колебае единствено в една посока, само че се трансформира с времето. Яркостта на обекта също се трансформира фрапантно, с коефициент 100, а сигналът се включва и изключва явно случайно, в никакъв случай не сме виждали нещо сходно ", сподели Зитенг Уанг, водещ създател на новото проучване.

 



 

Още от КОСМОС:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР