Изследователи излязоха с революционна идея, която според тях ще позволи

...
Изследователи излязоха с революционна идея, която според тях ще позволи
Коментари Харесай

Ще създават машина за съобщения от бъдещето

Изследователи излязоха с революционна концепция, която съгласно тях ще разреши на човечеството да получава известия от бъдещето.

На процедура работи по този начин – в случай че имате другар и желаете да получите имейл от него, първо ще имате потребност от компютър или мобилно устройство, което да направи връзката допустима. Без компютър или телефон не може да прочетете имейла. Според професора по физика от университета в Кънектикът Роналд Малет (Ronal Mallett) същият принцип би работил и в случай че искахте да получите известие от бъдещето.

Проф. Малет счита, че физическото пътешестване във времето е невероятно сега, само че можем да създадем машина, която да ни разреши да одобряваме известия от потомците си. Бъдещите генерации може да основат сходни устройства и по този начин да е допустимо да се свържат с нас. Малет счита, че машината е нещо, което сме способни да построим, а съгласно неговите теории светлината може да въздейства на времето.

„ Чрез циркулиращ лъч лазерна светлина съумях математически да покажа, че това довежда до деформиране на пространството и времето “, твърди проф. Роналд Малет. „ Поток от неутронни завъртания може да придвижва бинарен код в предишното. “

Но съгласно проф. Малет евентуалните известия могат да бъдат пращани единствено в предишното и това даже няма по какъв начин да стане преди построяването на машина в сегашното. Според изчисленията на професора машина, която ще употребява лазери, с цел да изкривява времето, би коствала към 250 хиляди $.

Разбира се има учени, които считат, че концепцията е непостижима, само че даже те се надяват Малет да успее, тъй като това би било същинска гражданска война, спрямо другите опити с „ пътешестване във времето “.

Електронното издание на Hartford Courant оповестява, че книгата за живота на проф. Малет е въодушевила фамозния американски режисьор Спайк Лий, който възнамерява да направи филм, основан на нея.

Ancient Code

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР