Изразът краставо куче се употребява често и напълно в тон

...
Изразът краставо куче се употребява често и напълно в тон
Коментари Харесай

Лечение на краста при кучета

Изразът краставо куче се използва постоянно и изцяло в звук с обстоятелството, че това кожно заболяване при кучетата, което се среща и при други животни, както и при хората, е много публикувано измежду кучетата. То визира по-често бездомните представители на кучешкото войнство, само че се среща и измежду домашните лаещи любимци. То е и едно от най-старите болести по кожата.

Крастата при кучето се предизвиква от няколко типа паякообразни. Основен признак е сърбежът по кожата. Ако не се диагностицира и лекува, болестта може да има съществени последствия.

Заразяването на кучето с краста може да стане по доста способи. Може да стане при директен контакт или прилагане на един и същи гребен или четка за козината. Разпространява се доста бързо и на първо време нападна имунокомпрометирани или недохранени животни. Ако някъде се отглеждат повече от едно куче и някое от тях се окаже болно, всички останали би трябвало да се лекуват, без значение дали демонстрират признаци на заболяването, или не.

Има няколко типа краста, като има по-опасни измежду тях.

Куха краста

От този тип най-често боледуват бездомните кучета. Пренася се посредством пряк контакт, потребление на общи принадлежности или кревати. Тази краста е една от сериозните причина за всеобщ мор измежду лисиците.

Тази проникваща краста е мощно заразна, а заплахата идва оттова, че паякообразният извършител може да оцелее отвън своя гостоприемник до няколко седмици.

Паякообразното живее на външния пласт на епидермиса и там женската основава тунели, снася яйца и от тях се излюпват ларви.

Кожните лезии са ситуирани около ушите, корема, лактите и глезените. Опасна е и за хората.

Ушни акари

Те живеят на повърхността, а женската снася яйца в ушните канали, като цикълът на развиване трае 3 седмици. Засегнати са главно мъници и дребни кучета.

Постоянно чесане на кучето е първия и най-сигурен знак за краста. Освен това се появяват зачервяване и инфектиране, липса на вкус, намаляване при кучета, загуба на четина, кожни обриви, люспи по кожата.

Лечението на крастата при кучето стартира с посещаване при ветеринар. Нужни са също бани, които да омекотят кожата, медикаменти и мехлеми за усмиряване на инфектираните зони.

За да се предотврати рецидив, лекуването продължава до заличаване на всички вредители по тялото на животното. Трябва да се лекуват и всички други кучета, живеещи на същото място с болното куче.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР