Израелското външно министерство отправи във вторник призив към гражданите на

...
Израелското външно министерство отправи във вторник призив към гражданите на
Коментари Харесай

Израел призова гражданите си: Напуснете Украйна възможно най-скоро

Израелското външно министерство насочи във вторник апел към жителите на Израел в Украйна да изоставен страната допустимо най-скоро на фона на " допустима ескалация ". Съобщение за това е оповестено на портала на израелското държавно управление, оповестява ТАСС,

" В светлината на възходящите признаци за допустима ескалация, външното министерство още веднъж приканва израелските жители, живеещи в Украйна, да изоставен страната допустимо най-скоро ", се споделя в известието.

Отбелязва се, че личният състав на израелската дипломатическа задача в Киев, ръководена от дипломат Михаел Бродски, дружно с спомагателни чиновници, пристигнали от Израел, не престават да дават консулски услуги.

Външното министерство съобщи, че друга група дипломати ще дойде във вторник в западноукраинския град Лвов, с цел да се " приготвят за вероятно пренасяне на посолството ".

В тази връзка израелският външен министър Яир Лапид се обърна към сънародниците си в Украйна. " Призовавам израелците, които към момента остават в Украйна, да се върнат вкъщи. Прозорецът за опцията да изоставен се затваря. Гордея се с нашите дипломати в Киев и с подкрепленията, които дойдоха от Израел за помощта, която оказват на нашите съграждани ".

На 11 февруари външното министерство на Израел реши да изтегля фамилиите на израелски дипломати от Украйна и предложи на израелците да се въздържат от пътешестване до тази страна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР