Израелският премиер в оставка Яир Лапид поздрави Бенямин Нетаняху за

...
Израелският премиер в оставка Яир Лапид поздрави Бенямин Нетаняху за
Коментари Харесай

Израелският премиер поздрави Бенямин Нетаняху за победата му на изборите

Израелският министър председател в оставка Яир Лапид поздрави Бенямин Нетаняху за успеха му на извършените във вторник парламентарни избори. Дадени са указания за естествен преход във властта, се споделя в изказване, огласено от представител.

Според окончателните резултати от вота дясноцентристката партия Ликуд на Нетаняху печели 32 места в 120-членния Кнесет. След нея, с 24 места, се подрежда демократичната " Йеш атид " ( " Има бъдеще " ) на Лапид.

Воденият от Ликуд десен блок има болшинство от 64 депутатски места, които дава опция за сформиране на държавно управление. Победата на някогашния министър председател, който е обвиняем по по три каузи за машинация, корист с доверие и приемане на подкупи, може да постави завършек на политическата невъзможност, довела до пет вота в границите на четири години.

За първи път обаче трета мощ в израелския парламент става крайнодясна религиозна групировка, за която се чака да взе участие в ръководството. Предстои президентът Ицхак Херцог да връчи на Нетаняху мандат за сформиране на държавно управление. Това може да отнеме седмици, отбелязва Ройтерс.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР