Сезонът на Григор Димитров досега е един от най-успешните в

...
Сезонът на Григор Димитров досега е един от най-успешните в
Коментари Харесай

Анди Родик: Григор Димитров играе много силно и може да достигне до финала на Ролан Гаарос

Сезонът на Григор Димитров до момента е един от най-успешните в неговата кариера, като българинът към този момент завоюва една купа и изигра още два финала прз 2024-та. Нашият съотечественик записва победи над имена от ранга на Холгер Руне, Карен Хачанов, Александър Зверев, Хуберт Хуркач и Карлос Алкарас, а всичко това оказа помощ на Григор да се завърне в международния топ 10.

Силната форма на Димитров пък очевидно не убягва на някогашния номер едно Анди Родик, който направи разбор на идния Ролан Гаро в своя подкаст " Served " и дефинира първата ни ракета за един от евентуалните финалисти в надпреварата:

" Това е най-непредвидимият шампионат от Големия шлем през последните 20 години. Вярвам, че към 15 души са способни да го завоюват. Каспър Рууд е 2-кратен финалист в Париж и може да не играе добре в Мадрид и Рим, само че пък беше доста мощен в откриващите седмици на клей сезона. Циципас пък е имал задатък от два сета на финала на Ролан Гарос и също така завоюва трофея в Монте Карло.

Рубльов завоюва в Мадрид, Фриц беше финалист в Мюнхен и полуфиналист в Мадрид, тъй че също не трябва да бъде изключван. Медведев в никакъв случай не е играел добре в Париж, единствено че се усъвършенства непрестанно на клей. Няма по какъв начин да не споменем и Зверев, който обаче ще би трябвало да се оправя и с неща отвън корта, защото делото му за домашно принуждение стартира по същото време.

Григор Димитров играе доста мощен тенис от началото на годината и имам вяра, че също е измежду тенисистите, които биха могли евентуално да доближат до финала. Хачанов пък е отличен тенисист на червени кортове и към този момент е бил " мейджър " полуфиналист. Лудост е какъв брой доста имена бихме могли да изброим. Що се отнася до Новак, то в никакъв случай не е имало повече въпросителни към неговото положение през последните 15 години пред шампионат от Големия шлем. Няма да бъда шокиран, в случай че има проблеми още в ранните кръгове, само че също по този начин имам вяра, че е повече от кадърен да завоюва купата.

Със сигурност е вълнуващо. Мисля, че е тъкмо време за треньорите да кажат на своите състезатели, че в този момент е пристигнала тяхната опция за нещо в действителност огромно. Аз бих постъпил по този начин. Алкарас може да е любимец на букмейкърите и той си е заслужил сходно отношение, единствено че дано не забравяме, че той пропусна съвсем целия клей сезон и до неотдавна даже не можеше да удари форхенд " - разяснява първенецът на US Open от 2003-та година.

 

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР