Фурор на Софийската опера и балет с премиерата на Валкюра

...
Фурор на Софийската опера и балет с премиерата на Валкюра
Коментари Харесай

Фурор на Софийската опера и балет с премиерата на Валкюра в Скопие

Фурор на Софийската опера и балет с премиерата на " Валкюра " от Рихард Вагнер на сцената на Националната опера и балет в Скопие под режисурата на акад. Пламен Карталов и с присъединяване на солистите, балета и оркестъра на операта ни. Събитието беше нощес в границите на майските оперни вечери.

Специален Гордана Силяновска - Давкова.

Тя поздрави маестро Пламен Карталов за предизвикването да показа за първи път пред публиката в Скопие най-популярната опера от тетралогията на Вагнер " Пръстенът на Нибелунга ".

Пред него Силяновска - Давкова акцентира значимостта на културната дипломация.

" Винаги съм вярвала, че културната дипломация е доста по-мощна от обичайна дипломация. 5 часа фантастично зрелище, споделих с цялата аудитория. Не мисля, че съм виждала нещо по-съвършено. Диригентът, режисьорът, солистите, сценографията. Наистина у мен се породи възприятието, че невъзможното е допустимо. Всички го видяхте. Не единствено аз! Със сълзи съм на очите и мисля, че цялата аудитория реагираше по този начин. Още един път благодаря. Знаех, че Вагнер е трагичен, тежък, мистериозен, само че че по подобен метод може да се съобщи в действителност не съм сънувала. Още един път благодаря и дублирам, че това което музиката и културата могат да създадат никой не може ", съобщи Гордана Силяновска - Давкова.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР