Израелският парламент прие закон, който позволява на правителството да споделя

...
Израелският парламент прие закон, който позволява на правителството да споделя
Коментари Харесай

Стената на позора за неваксинираните

Израелският парламент одобри закон, който разрешава на държавното управление да споделя самоличността на хората, които не са ваксинирани срещу ковид, с други управляващи, което поражда опасения по отношение на неприкосновеността на персоналния живот на тези, които се отхвърлят от имунизация, осведоми " Франс прес ".

Мярката, която беше призната с 30 гласа " за " и 13 " срещу ", дава на локалните управляващи, генералния шеф на министерството на образованието и някои от общественото министерство правото да получават имената, адресите и телефонните номера на неимунизираните жители.

Целта на мярката - годна в продължение на три месеца или до оповестяването на края на COVID-19 пандемията - е " да даде опция на тези органи да предизвикват хората да се имунизират, като персонално се обръщат към тях ", се споделя в изказване на Народното събрание.

Израел, страна с 9 млн. души население, е приложил досега двете целесъобразни дози от имунизацията на Pfizer/BioNTech против ковид на приблизително една трета от популацията си.

Докато излиза от блокадата, Израел лимитира избрани услуги, включително достъпа до фитнес зали и хранене в заведения на закрито, единствено до имунизираните, като дава по този начин наречения зелен паспорт на изцяло ваксинираните.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР