Израелските сили застреляха и убиха две палестински жени при отделни

...
Израелските сили застреляха и убиха две палестински жени при отделни
Коментари Харесай

Нови три смъртни случая подчертават огромното напрежение между израелци и палестинци

Израелските сили гръмнаха и убиха две палестински дами при обособени произшествия на Западния бряг в неделя, което в допълнение ускори напрежението сред израелци и палестинци след седмици на смъртоносни офанзиви, съобщи Си Ен Ен.

При трети случай евреин беше убит в Израел, откакто се допуска, че се опитвал да открадне револвер, носен от боец.

При първия случай, в неделя сутринта, 47-годишна жена била простреляна, когато се доближила до контролно-пропускателен пункт покрай село Хусан на Западния бряг. Палестинското министерство на опазването на здравето разпознава дамата като Гада Сбатин, вдовица и майка на шест деца.
Палестинското министерство на опазването на здравето заяви, че дамата е била откарана в болница, само че е умряла, откакто е изгубила огромни количества кръв. Израелската войска споделя, че бойците не са разкрили оръжие у дамата. Премиерът на Палестинската автономност, Мохамед Щайе, осъди стрелбата, заявявайки, че държи израелското държавно управление " изцяло отговорно за следствията от това непоносимо закононарушение ".

По-късно в неделя, израелската гранична полиция заяви, че палестинска жена, която намушка служител на реда в Хеврон, е била убита и убита. Инцидентът се е случил покрай най-свещеното място в Хеврон, известно на евреите като " Пещерата на патриарсите ", а на мюсюлманите като джамията " Ибрахими ". Полицаят е потърпевш леко при нападението, оповестиха от полицията.
Напрежението в Израел и Западния бряг е високо от седмици след поредност от офанзиви на палестински въоръжени мъже против израелски цивилни, при които починаха 14 души. В отговор израелски бойци организираха обширни интервенции на Западния бряг.

В неделя вечерта в израелския град, Ашкелон, полицията заяви, че евреин, който се опитал да открадне револвер от жена боец, е бил погубен от различен боец, който бил наоколо. Израелски медии оповестяват, че мъжът е бил убит. Според известията той е имал анамнеза за психологично заболяване.

Междувременно държавното управление на Израел отговори на апелите да затрудни незаконното влизане на палестинците в Израел, като разгласи проекти за създаване на спомагателни 40 километра (25 мили) от това, което назовават " бариера на линията на шева " - която разделя Израел и Западния бряг.

Новата структура ще съставлява бетонна стена с височина до 9 метра (около 30 фута), се споделя в изказване на държавното управление.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР