Израелската полиция задържа френско-израелския милиардер Бени Стайнмец и няколко бизнесмени

...
Израелската полиция задържа френско-израелския милиардер Бени Стайнмец и няколко бизнесмени
Коментари Харесай

В Израел не си поплюват: Полицаи тръшнаха публично милиардер, заподозрян в корупция, сега лошо му се пише

Израелската полиция задържа френско-израелския милиардер Бени Стайнмец и няколко предприемачи в интернационално следствие на пране на пари, заяви осведомен с следствието източник, представен от Reuters. Стайнмец е 17-ият най-богат човек в Израел, като положението му се прави оценка на повече от един милиард $ в класацията на сп. " Форбс ".
Израелската полиция заяви, че тази заран е задържала петима души по съмнения в осъществяване на подправени транзакции, в това число покупко-продажби с недвижими парцели в друга страна, както и в потребление на подправени документи за прекачване и изпиране на пари.

Арестите са съпроводени от обиски в жилищата и офисите на обвинените и са част от интернационалните следствия, сподели полицията без повече детайлности.

От май 2016 година на Стайнмец са повдигнати обвинявания в Румъния за основаване на проведена незаконна формация и съучастничество в корист със служебно състояние и пране на пари по дело за непозволено връщане на парцели, което е коствало на румънската страна 145 милиона евро.

Името на Стайнмец се появява и в друго дело за корупция и пране на пари, което се проверява в съдействие с американската, швейцарската и гвинейската полиция и касае корумпиране на задгранични служители.

Стайнмец и други живеещи в чужбина израелци са обвинени, че са забъркани в спекулация с подкупи от десетки милиони долари, давани на високопоставени служители в Гвинея в подмяна на помощ за развиването на бизнеса им в тази страна, заяви тогава израелската полиция.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР