Израелската полиция задържа френско-израелския милиардер Бени Стайнмец и няколко бизнесмени

...
Израелската полиция задържа френско-израелския милиардер Бени Стайнмец и няколко бизнесмени
Коментари Харесай

Арестуваха един от най-богатите хора в Израел

Израелската полиция задържа френско-израелския милиардер Бени Стайнмец и няколко предприемачи в интернационално следствие на пране на пари, заяви осведомен с следствието източник, представен от Франс прес.

Сред другите арестувани е Тал Силберстайн, консултант на австрийския канцлер социалдемократ Кристиан Керн, заяви австрийският таблоид " Йостерайх ".

Тал Силберстайн беше значим фактор в Астрийската социалдемократическа партия за плануваните за октомври предварителни парламентарни избори. Партията разгласи, че стопира съдействието си с него " вследствие появилите се в Израел юридически обвинявания ".

Стайнмец е 17-ият най-богат човек в Израел, като положението му се прави оценка на повече от един милиард $ в класацията на сп. " Форбс ".

Израелската полиция заяви, че тази заран е задържала петима души по съмнения в осъществяване на подправени транзакции, в това число покупко-продажби с недвижими парцели в друга страна, както и в потребление на подправени документи за прекачване и изпиране на пари.

Арестите са съпроводени от обиски в жилищата и офисите на обвинените и са част от интернационалните следствия, сподели полицията без повече детайлности. От май 2016 година на Стайнмец са повдигнати обвинявания в Румъния за основаване на проведена незаконна формация и съучастничество в корист със служебно състояние и пране на пари по дело за непозволено връщане на парцели, което е коствало на румънската страна 145 милиона евро.

Името на Стайнмец се появява и в друго дело за корупция и пране на пари, което се проверява в съдействие с американската, швейцарската и гвинейската полиция и касае корумпиране на задгранични служители. Стайнмец и други живеещи в чужбина израелци са обвинени, че са забъркани в спекулация с подкупи от десетки милиони долари, давани на високопоставени служители в Гвинея в подмяна на помощ за развиването на бизнеса им в тази страна, заяви тогава израелската полиция.

61-годишният Стайнмец е бил разпитан в това следствие през декември 2016 година и подложен под домакински арест. Компанията му БСГР дефинира обвиняванията в подкупване като " лишени от всякакво съображение ". БСГР упрекна гвинейското държавно управление, че е подбудило следствието, за " да я лиши от правата й ". През 2014 година в отчет на гвинейското държавно управление се предложи да се анулира дадената на Бени Стайнмец концесия за мината за желязна руда в Симанду с аргумента, че тя е била получена посредством корупция, което компанията на Стайнмец отхвърля.

След идването си на власт през 2010 година президентът на Гвинея Алфа Конде стартира антикорупционни следствия, с цел да си върне контрола над потребните изкопаеми в страната си, отбелязва Агенция Франс Прес.  По тематиката Как се става милиардер? Пет истории на хора, забогатели инцидентно (ВИДЕО/СНИМКИ) Навиците на богатите хора, които ги вършат сполучливи (ВИДЕО)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР