Израелската армия заяви, че 1,1 милиона цивилни трябва да напуснат

...
Израелската армия заяви, че 1,1 милиона цивилни трябва да напуснат
Коментари Харесай

Израел: Цивилните да напуснат Газа до 24 часа

Израелската войска съобщи, че 1,1 милиона цивилни би трябвало да изоставен град Газа и да се насочат на юг. От Организация на обединените нации оповестиха, че това няма по какъв начин да се случи " без разрушителни филантропични последствия ", съобщи представителят на организацията Стефан Дюжарик.

Организация на обединените нации приканиха заповедта на израелската войска да бъде оттеглена, с цел да се предотврати така и така трагичната обстановка да се трансформира в пагубна. Заповедта на Израел важи и за всички чиновници на Организация на обединените нации, които работят в учебни заведения, здравни центрове и клиники.

Иран: Възможно е да бъдат отворени още фронтове

Иранският външен министър Хосеин Амир-Абдолахян, който е на посещаване в Ливан, предизвести Израел, че спорът с Хамас може да се разшири. Ако израелските бомбардировки над линията Газа не бъдат прекратени, могат да бъдат отворени " други фронтове ", каза Абдолахян.

Според наблюдаващи това изявление може да е намек към ливанската военизирана формация Хизбула, която е подкрепяна от Ливан. 

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР