Израелската армия започна операция около най-голямата болница в Газа Ал-Шифа,

...
Израелската армия започна операция около най-голямата болница в Газа Ал-Шифа,
Коментари Харесай

Израелската армия започна операция в болницата Ал Шифа в Газа

Израелската войска стартира интервенция към най-голямата болница в Газа " Ал-Шифа ", като очевидци оповестяват за въздушни удари по разрушения квартал, в който тя се намира.


Израелските бойци " сега организират прецизна интервенция в региона на болница Шифа ", се споделя в изказване на ЦАХАЛ.

" Операцията се основава на разследваща информация, която сочи, че болничното заведение се употребява от високопоставени терористи от " Хамас ".

Свидетели от град Газа описват пред Агенция Франс Прес, че са видели танкове да обкръжават болничното заведение.

През ноември израелската войска също организира интервенция в Ал-Шифа, което провокира интернационален митинг.

Според ръководеното от " Хамас " министерство на опазването на здравето в Газа десетки хиляди палестинци, разселени от войната, са потърсили леговище в комплекса на болничното заведение.

Израел нееднократно е упреквал " Хамас ", че организира военни интервенции от лечебни заведения и други медицински центрове, само че групировката отхвърля тези изказвания.

Медийната работа на държавното управление на " Хамас " в Газа осъди интервенцията, като съобщи, че " щурмуването на медицинския комплекс " Ал-Шифа " с танкове, дронове и оръжия и стрелбата в него е военно закононарушение ".

От началото на войната израелската войска е направила няколко интервенции против медицински обекти в линията Газа.

Според израелските военни бойците " са били инструктирани за значимостта на внимателните дейности, както и за ограниченията, които би трябвало да се подхващат, с цел да се избегне увреждане на пациентите, цивилните жители, медицинския личен състав и да се пази здравното съоръжение ".

В изказването се споделя още, че са били изпратени лица, говорещи арабски език, с цел да " улеснят разговора с пациентите, останали в болничното заведение ".

В него се прибавя: " Пациентите и медицинският личен състав не са задължени да се изтеглят. "

След интервенцията си на 15 ноември в " Ал-Шифа " израелските военни обявиха, че са разкрили оръжия и друго военно съоръжение, скрити в обекта - изказвания, които " Хамас " отхвърля.

Тя също по този начин съобщи, че е разкрила 55-метров тунел в мазето и показа фрагменти, които съгласно нея потвърждават, че там са били държани заложници, което " Хамас " също отхвърля.

По данни на Организация на обединените нации 155 здравни заведения в линията Газа са били развалени от началото на войната./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР