Израел ще се защитава по делото за геноцид, което Република

...
Израел ще се защитава по делото за геноцид, което Република
Коментари Харесай

Израел ще се защитава по делото за геноцид, заведено от Южна Африка

Израел ще се пази по делото за геноцид, което Република Южна Африка заведе пред Международния съд на Организация на обединените нации. В жалбата, която беше подадена предходната седмица, се показва, че с дейностите си в Газа еврейската страна нарушава Конвенцията за геноцида, основана след Холокоста.

 
Със своето политическо и правно покритие на клането от 7 октомври и тактиката на Хамас за човешки щит - Южна Африка стана незаконен съизвършител в акцията за геноцид против нашия народ. Тя споделя виновността за трагичната загуба на човешкия живот.
Ейлон Леви, представител на израелското държавно управление

Израел засили интервенциите в линията Газа, макар че стана ясно, че изтегля хиляди военни оттова. За танков огън и въздушни офанзиви се оповестява в Хан Юнис, където палестинският Червен полумесец удостовери за жертви след удар по постройката на организацията.

В свое изказване водачът на Хамас повтори, че групировката ще освободи още заложници, единствено в случай че изискванията ѝ бъдат спазени. И добави, че е отворен към концепцията за единна администрация за ръководството на Газа и Западния бряг. 

Еврейската страна се готви за интензивна акция в идващите най-малко шест месеца, която бележи нова фаза от войната. Очаква се част от военните, изтеглени от анклава, да бъдат пренасочени към границата с Ливан, където напрежението също се повишава.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР