Израел отмени квотата за брой пътници, пристигащи от чужбина през

...
Израел отмени квотата за брой пътници, пристигащи от чужбина през
Коментари Харесай

Ираел отмени квотата за влизащи в страната по въздух

Израел анулира квотата за брой пасажери, идващи от чужбина през интернационалното му летище, която бе въведена по-рано тази година по отношение на рестриктивните мерки против разпространяването на ковид, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция в неделя.

От през днешния ден безграничен брой хора ще могат да влизат в Израел с полети до летище " Бен Гурион " в Тел Авив. Освен това няма да бъде измервана телесната температура на пасажерите на влизане в терминала и преди да се качат на борда на аероплан, подготвен за политане.

Единственият граничен пункт с Египет - при Таба на Синайския полуостров, близо курорта Ейлат на Червено море, също ще бъде отворен за пръв път от една година, заяви министърката на туризма Орит Фаркаш-Хакоен.

Разхлабването на рестриктивните мерки за пътешестване идва след решение на израелския Върховен съд от сряда, съгласно което ограниченията " нарушават съществени конституционни права за влизане и излизане от Израел и други права, залегнали в основата на демократичната конструкция на метода ни на живот ".

Ако не е късно да се снабдят със самолетни билети, израелците, живеещи или останали блокирани в чужбина, най-малко теоретично биха могли да гласоподават на парламентарните избори във вторник, отбелязва ДПА.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР