Израел отбелязва 50-ата годишнина от атентата на Олимпийските игри в

...
Израел отбелязва 50-ата годишнина от атентата на Олимпийските игри в
Коментари Харесай

Израел скърби: 50 години от атентата в Мюнхен

Израел отбелязва 50-ата годишнина от атентата на Олимпийските игри в Мюнхен през 1972 година с поредност от възпоменателни събития, до момента в който „ Фатах “, водена от Махмуд Абас, избра да го отпразнува, съобщи израелската организация ТПС.



Атентатът беше осъществен по време на летните Олимпийски игри през 1972 година в Мюнхен, Западна Германия, от осем членове на терористичната организация „ Черен септември “, които проникнаха в Олимпийското село и убиха 11 израелски спортисти.

„ Черният септември “ беше обвързван с „ Фатах “. Абас е един от тримата висши чиновници на „ Фатах “, които са помогнали в планирането на клането в Мюнхен.

Президентът на Израел Ицхак Херцог и други израелски публични лица, дружно с опечалените фамилиите и представители на Олимпийския комитет, участваха на специфична гала в Мюнхен в понеделник, с цел да почетат и оплачат 11-те покойници, убити преди 50 години.

За разлика от тях „ Фатах “ празнува с афиш 50-ата годишнина от „ акцията “, осъществена от „ героите “. Плакатът включва фотография на израелските спортисти, вързани и под прицела на терористите.

В отговор на публикувания афиш Офир Генделман, представител на министър-председателя за арабските медии, съобщи в понеделник, че „ през днешния ден се навършват 50 години от всеобщото ликвидиране на Олимпийските игри в Мюнхен от палестински терористи на 11 наши почтени и беззащитни спортисти “.

„ И когато всеки човек със съвест и морал свежда глава в памет на тяхното варварско ликвидиране, палестинците честват, както нормално, това ужасяващо кръвопролитие. Това е лицемерен акт, който демонстрира на света същинското им грозно лице “, сподели той.

„ Фатах “ постоянно чества терористичната офанзива и възхвалява терористите, които са я направили, показва „ Палестиниън Мидиа Уоч “ (Palestinian Media Watch).

През юни членът на Централния комитет на „ Фатах “ Тафик Тирави, почитан член на партията на Абас, популяризира причинителите на клането като „ герои на мюнхенската интервенция “. Той също по този начин назова ръководителя на терористичната организация " Черен септември " Салах Халаф, който беше измежду уредниците на офанзивата, " водач на мъченици ".

През септември 2021 година, намерено приписвайки клането на „ клона за задгранични специфични интервенции на придвижването „ Фатах “, „ Фатах “ назова терористичната офанзива „ героична история, написана с кръв от саможертвените бойци на „ Фатах “.

През февруари 2020 година „ Фатах “ поздрави мюнхенските терористи във видео, което включваше позорната фотография на един от тях, изравен маскиран на балкона на постройката, в която държаха израелските спортисти в Олимпийското село.

Източник: Българска телеграфна агенция
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР