Израел няма да промени статуквото на Храмовия хълм в Ерусалим,

...
Израел няма да промени статуквото на Храмовия хълм в Ерусалим,
Коментари Харесай

Израел няма да промени статуквото на Храмовия хълм, заяви външният министър

Израел няма да промени статуквото на Храмовия рид в Ерусалим, съгласно което на това място могат да се молят мюсюлмани, само че не и изповядващите други религии, съобщи външният министър Яир Лапид, представен от Франс прес, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Израел поддържа статуквото и няма да го промени ", акцентира Лапид пред задгранични медии след дни на принуждение на третото най-свещено място за исляма и най-свещеното място за евреите, наричано от мюсюлманите Площад на джамиите, а от евреите - Храмов рид.

Израелските сили за сигурност арестуваха през уикенда 12 палестинци на окупирания Западен бряг. Службата за вътрешна сигурност " Шин Бет " и армията оповестиха в взаимно изказване, че са провели " антитерористична активност " в няколко региона на Западния бряг, в това число в региона на Хеброн и на Дженин. Дванадесетте задържани са обвинени във връзки с терористична активност. Сред тях е и член на фамилията на Араад Хазем, обвинен за въоръжено нахлуване в Тел Авив при започване на април, при което починаха трима души и бяха ранени десетки.

От 22 март до 7 април в Израел бяха осъществени четири набези, при които починаха 14 души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР