Изплува мистериозна ситуация около пропуснатата решителна дузпа за Англия срещу

...
Изплува мистериозна ситуация около пропуснатата решителна дузпа за Англия срещу
Коментари Харесай

Мистерия. Проклели Сака при дузпата за Англия

Изплува мистериозна обстановка към пропуснатата решителна дузпа за Англия против Италия на финала на Евро 2021.

Ппо-внимателни почитатели са забелязали, че Джорджо Киелини  изкрещя нещо по адрес на Сака, който се готвеше да извърши последната пета дузпа за " Трите лъва ". 

Кирикочо

В Аржентина разгадаха мистерията какво тъкмо е споделил Киелини. Той потвръди: " Да, използвах проклятието Кирикочо ". Кирикочо е семейството на прочут почитател на аржентинския Естудиантес. Той участва на всяка подготовка на обичания си отбор при започване на 80-те години, а когато се появи на игрището, постоянно някой състезател се контузва.      

Треньорът Карлос Билардо вижда това и взема решение през идващия сезон да го назначи на работа за да посреща почитателите на гостите на стадиона. И това сработва, тъй като Естудиантес става първенец, като губи единствено един път вкъщи. А това е единственият случай, в който Кирикочо не е на стадиона...

Това се трансформира в легенда в Аржентина и цяла Южна Америка.

Световно проклинание

Проклятието става известно и в Испания, а Жоан Капдевиля даже призна, че по време на финала на Мондиал 2010 изкрещява Кирикочо, когато Ариен Робен излиза самичък против вратаря и пропуща, а Испания става първенец.                
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР