Изпълняващият длъжността областен управител Мирослав Комитски, заедно с ректора на

...
Изпълняващият длъжността областен управител Мирослав Комитски, заедно с ректора на
Коментари Харесай

Откриха изцяло реновирано студентско общежитие във Враца

Изпълняващият длъжността регионален шеф Мирослав Комитски, дружно с ректора на Медицински университет – София проф. доктор Виктор Златков и шефа на филиал – Враца доцент Павлинка Добрилова откриха напълно реновираното студентско общежитие в града. В постройката са основани модерни условия за настаняване на 120 студенти, учащи се във Филиал „ Проф. Д-р Иван Митев “ – Враца, а средствата, вложени за ремонт и съоръжение са близо 2 млн. лв..

„ С горделивост желая да отбележа, че през днешния ден най-младият член на нашето академично семейство – Филиал – Враца към Медицински университет – София получава приключен тип на своята материално - техническа база. Вложени са всички благоприятни условия на актуалното обзавеждане и съоръжение и това прави Филиал „ Проф. доктор Иван Митев “ – Враца водещ филиал в страната. Това проличава и от високата акредитация, доказателство, че няма по-добър университет по здравни грижи в България от Медицинския университет. Постигнахме доста, точно тъй като имаме голям капацитет от студенти и близо 1500 преподаватели “ означи в словото си проф. доктор Виктор Златков.

Доц. Павлинка Добрилова изрази убеденост, че актуалните условия за живот в действителност ще стимулират от ден на ден младежи от цялата страна да изберат да се образоват във филиала във Враца, който с изключение на висококвалифирани преподаватели и положително образование по здравни грижи, към този момент разполага и с отлични условия за настаняване на своите студенти.

„ Откриването на постройката на общежитието е доказателство за добър синхрон сред управлението на Медицински университет – София, Областна администрация – Враца и Община Враца. Благодарение на общите старания, новото студентско общежитие към този момент е реалност “, акцентира в словото си доцент Павлинка Добрилова. От името на университетския състав и на студентите, доцент Добрилова изрази признателност за осъществените вложения в материалната база на Филиал „ Проф. доктор Иван Митев “ - Враца, които за последните две години са близо 5,5 млн. лв.. Само преди година приключи планът за възобновяване на образователната база на филиала. В напълно осъвременената и актуализирана постройка се образоват студенти в четири специалности, които се осъществят успешно  в специалността си в лечебните заведения в града и района.

Сградата на бившето Помощно учебно заведение във Враца, която е обществена държавна благосъстоятелност, е предоставена безплатно за ръководство на Медицински университет – София, Филиал - Враца с Решение на Министерски съвет. Всички ремонтни действия и закупуването на съоръжение на студетското общежитие са осъществени със лични средства на университета. Четириетажната постройка, предопределена за учебен интернат има обща застроена повърхност 616 кв. м, а всяка стая разполага с две кревати и личен хигиеничен възел, топла вода и отопление. На всеки етаж има кухненски офис, столова и компютърна зала. Осигурена е денонощна защита.

Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий отслужи молебен за здраве и благополучие и пожела мощ и благочестиви каузи на академичната и студентската общественост.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР