Изпълняващият длъжността министър на вътрешните работи в частично анексираната от

...
Изпълняващият длъжността министър на вътрешните работи в частично анексираната от
Коментари Харесай

Бомба рани окупационен министър в Луганск

Изпълняващият длъжността " министър на вътрешните работи " в отчасти анексираната от Русия Луганска област Игор Корнет е бил ранен при детонация в салон за хубост в Луганск, оповестяват съветските осведомителни организации, представени от Би Би Си.

На този стадий няма информация за положението му . По-рано ТАСС заяви, че при детонацията са потърпевши петима, трима от които се намират в тежко положение.

Игор Корнет е един от най-влиятелните чиновници по сигурността в самопровъзгласилата се ЛНР .

До 2014 година той работи като елементарен следовател към украинското Министерство на вътрешните работи, след което се причислява към сепаратистите, когато в Източна Украйна стартират подкрепяните от Русия митинги. Още през август 2014 година той стана " министър на вътрешните работи " на самопровъзгласилата се република.

През 2017 година тогавашният началник на самопровъзгласилата се ЛНР Игор Плотницки се опита да се отърве от прекомерно самостоятелния чиновник по сигурността, като упрекна Корнет за завладяване на непозната къща и го уволни.

Министърът не се съгласи с уволнението, докара чиновници на службите за сигурност в центъра на Луганск и извърши арести на доближени на Плотницки . Руските управляващи, които нормално се опълчват на " цветните революции ", в този спор, ненадейно за мнозина, поддържаха Корнет, а не Плотницки.

" Превратът " в ЛНР тогава приключи с бягството на Плотницки от самопровъзгласилата се република. Оттогава той живее някъде във Воронежска област.

Подобни покушения са необичайност в Луганск, който се управлява от Русия още от 2014 година и е релативно надалеч от украинските сили. В другите окупирани от Москва територии на Украйна има по-активно съпротивително придвижване, изключително в Запорожка област и административния център на съветската окупационна администрация в региона - Мелитопол.
 Нови удари в Луганск Обновена
Нови удари в Луганск

Вероятно още веднъж са употребявани ракети Storm Shadow
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР