Изпълнителният директор на Слънчев бряг“ АД Златко Димитров е глобен

...
Изпълнителният директор на Слънчев бряг“ АД Златко Димитров е глобен
Коментари Харесай

Добра новина: КПКОНПИ удари общинар от ГЕРБ

Изпълнителният шеф на „ Слънчев бряг “ АД Златко Димитров е санкциониран със 6.6 хиляди лева от антикорупционната комисия КПКОНПИ по сигнал на „ Организацията за отбрана на Българските жители “ (ОЗБГ). Димитръв е бил в спор на ползи, защото в същото време е бил и общински консултант в Несебър.

Димитров е шеф на сдружението от 2011 година, като по едно и също време с това от октомври 2019 година до 14 март 2022 година беше и общински консултант в Несебър, определен през 2019 година с листата на ГЕРБ.

В средата на март т.г. Димитров подаде оставка от поста на общински консултант в Несебър, като посочените претекстове бяха промени в Закона за обществените предприятия, които изключват съвместяване на длъжността изпълнителен шеф на обществено сдружение и член на Общински съвет.

Реклама

След сигнал на „ Организацията за отбрана на Българските жители “ (ОЗБГ), Антикорупционната комисия е открила спор на ползи тъкмо за времето, когато Димитров е съвместявал двете длъжности.

Става въпрос за съвещание на непрекъснатата комисия по бюджет, финанси и европейски фондове от 20 септември 2021 година Тогава той е взел участие в гласоподаване на докладна, с която се дава единодушие Община Несебър да взе участие в търг, разгласен от акционерното сдружение за продажба на светофарна уредба.

Комисията постанова на Златко Димитров санкция и лишаване на получената материална полза с общ размер от 6630 лв., се споделя в текста на решението. Димитров разгласи, че ще апелира решението в съда.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР