Изпълнителният директор на сдружението "Произведено в България - Съюз на

...
Изпълнителният директор на сдружението "Произведено в България - Съюз на
Коментари Харесай

Пламен Грозданов: Ще има поскъпване на горивата и тока

Изпълнителният шеф на сдружението "Произведено в България - Съюз на дребния и междинен бизнес " Пламен Грозданов чака известно повишаване на горивата и електрическата енергия.

"По всички данни, които четем и следим, ще има известно повишаване на горивата, вървим към нарастване на цената на електрическата енергия. Както виждате, бизнесът съобщи протестна подготвеност във връзка цените, които ще се оферират от така наречен "американски централи ". Това по никакъв метод не оказва помощ за възстановяване на бизнес средата ", изясни Грозданов пред Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му бизнесът е обезпокоен от някои дейности на ръководещите.

"Ще дам образец за плана за промени на Наказателния кодекс, където неизвестно за какво държавното управление се готви да приравни корупцията в държавния бранш с тази в частния бранш. Това е една груба интервенция в гражданския и търговски оборот на страната. Това е непозволено разширение на приложното поле на приложение на Наказателен кодекс, още повече че там проблемите могат да се вземат решение по Търговски закон, по цивилен процесуални закони. Практически се инкриминира всяко неизпълняване на контракт. Това е ужасно, още повече за страна като нашата, която е страна на дребния и междинен бизнес ", посочи Пламен Грозданов

Друг проблем пред бизнеса са фрагментите, означи изпълнителният шеф на Съюз "Произведено в България ". Наскоро излезе Индексът на конкурентоспособността на гениите. Показателите ни са доста зле. Ние сме на 47 място от 119, само че на 27 място от 28-те страни на Европейски Съюз. Що се отнася до уменията ни да привличаме непознати експерти - ние сме на 75-о място. По склонност на просветителната ни система към потребностите на бизнеса сме съвсем в края - на 97 място.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР