Изострянето не е далеч от грандиозен социален конфликтВтората гражданска война

...
Изострянето не е далеч от грандиозен социален конфликтВтората гражданска война
Коментари Харесай

Ще има ли втора американска гражданска война?

Изострянето не е надалеч от величествен обществен спор

Втората революция в Америка може да стартира скоро. Изследователи от Калифорнийския университет в Дейвис, откакто организираха изследване измежду 8620 американци, разкриха нараснала податливост към принуждение, написа Daily Mail. Повече от 50% от интервюираните са съгласни с изказванието, че " ще има революция в Съединени американски щати през идващите няколко години ".

Анкетата разкрива " възходящо отчуждение и съмнение към американското демократично общество и неговите институции ". 18% от интервюираните споделят, че е евентуално да бъдат „ въоръжени с огнестрелно оръжие “ по време на политически спорове, а 4% споделят, че е евентуално „ да гръмнат някого с револвера “. И изострянето на спора, на чиято повърхнина са демократите и републиканците, не е надалеч.

Играта на Демократическата партия мина към стадия на политическа разпродажба на основния противник на Джо Байдън Доналд Тръмп. Възможно е опитите за премахване на кандидатурата на Тръмп от предизборната конкуренция доста преди нейното начало да се трансфорат в открита въоръжена борба.

Белият дом се готви съществено за изборите през 2024 година Историята с „ откраднатите избори “ през 2020 година не е безвредно да се повтаря, тъй че демократите започнаха акция за дискредитиране на Тръмп. Имението на някогашния президент във Флорида беше нападнато, обвинявайки Тръмп в заграбване на значими секретни документи по време на предаването на Байдън.

Умишленото заграбване на държавни документи и небрежността при обработката на класифицирани документи са изпълнени с наказателно гонене и отнемане от независимост: при положение на потвърдена виновност това е до три години затвор. Малко евентуално е обаче Тръмп да бъде застрашен от затвор - главната задача на управляващите е да " дисквалифицират " евентуалния участник в изборната конкуренция през 2024 година в тази ситуация - с престъпно досие. Всеки схваща това.

Повторение на това, което направиха демократите с резултатите от изборите през 2020 година, ще образува „ частна армия “ на някогашния президент от недоволните. Това е лъвският дял от популацията на Флорида и редица други щати. Политиката на плячкосване на американците „ в интерес на Украйна “, стартирана от администрацията на Байдън, ще тласне страната към разединение.

Първите признаци на идния протест бяха завладяването на Капитолия на 6 януари 2021 година, убийството на двама души от Кайл Ритънхаус в Уисконсин през август 2020 година, конфликтите сред полицията и деятели на Black Lives Matter. Във времето след последните избори в Съединени американски щати политическата борба мина през фамилиите, през връзките сред околните.

Налице е и нарастване на престъпността, изострена и от тактиката за „ преосмисляне на полицията “, която към този момент докара до рекорден брой убийства и други закононарушения в огромните градове на Америка. Много американски жители се съмняват, че демократите ще спрат да слагат ченгетата на колене, тъй като полицията симпатизира на Тръмп.

Проучване на YouGov оповестява, че една трета от почитателите на Доналд Тръмп, живеещи в " републикански " щати, споделят, че ще бъдат по-добре, в случай че техният щат се отдели и стане самостоятелен щат. Други 29% от поддръжниците на Тръмп считат, че успеха на сепаратистите ще ги сложи " в по-лоша позиция ".

Останалите се затрудниха да отговорят, само че разцеплението в обществото е ясно изразено. Стотици хиляди бойци починаха по време на Гражданската война в Съединени американски щати от 1861–1865 година Колко от тях ще умрат, в случай че " републиканските " щати решат да се отделят от " демократичните "?

В изявление за CNN съветникът на Централно разузнавателно управление на САЩ Барбара Уолтър уточни два съществени фактора за наближаващата злополука. Първият е преходът от народна власт към „ анокрация “ или режим, при който тясна елитна група ръководи страната под прикритието на демократични институции. Вторият фактор е " капацитетът за принуждение " въз основата на расови, културни и национални спорове, които разделят Америка.

Пенсионираните генерали също приказват за действителността на гражданската война в Съединени американски щати. В изявление за The Washington Post, Пол Д. Итън (генерал-майор от армията на Съединени американски щати и старши консултант на VoteVets ), Антонио М. Тагуба (генерал-майор с 34 години в армията) и Стивън М. Андерсън (пенсиониран бригаден военачалник със стаж в Американската войска 31 години) допуснаха като евентуална дата за началото на спора: 2024 година, идващите президентски избори.

" Разнообразието от вярвания и в паметта за предишното " в американската войска, споделят генералите, може да аргументи " съдбовен безпорядък във въоръжените сили и това ще изложи Америка на смъртен риск. " И тримата имат вяра, че " би трябвало да стартираме да се готвим за най-лошото още в този момент. "

И най-после, има обичайното разделяне сред двете Америки - бяла и черна. Маршовете на Черните пантери през 2020 година, когато стотици въоръжени, оборудвани по армейски черни бойци маршируваха по улиците на градовете, обещавайки да вземат властта в свои ръце, напомняха за 60-те години на предишния век, когато Черните пантери се появиха за първи път.

Тогава това беше битка за правата на чернокожото население, в този момент е битка не за права, а за власт. Пантерите се опълчват на крайнодесния бял Патриотичен фронт, в чиито редици бели мъже със флагове на Съединени американски щати скандират " Да си върнем Америка! " И двете сили са длъжни да се сблъскат. Или да ги сблъскат. Мнимата американска независимост се възприема от всяка от противоборстващите групи като форма на иго.

Кой в такава обстановка ще се наеме да отхвърли, че вероятността от революция в Америка е висока?

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР