Изоставени строежи създават сериозна опасност за жителите на квартал Зона

...
Изоставени строежи създават сериозна опасност за жителите на квартал Зона
Коментари Харесай

Какво се случва с опасните строежи във великотърновския квартал Зона Б?

Изоставени градежи основават сериозна заплаха за жителите на квартал " Зона Б " във Велико Търново, защото са недостроени и без огради, а от тях падат парчета. Сградите, доста от чиито вложители от дълго време са банкрутирали, са се трансформирали в площадки за игра за част от децата от квартала. Заради заплахите, които крият постройките, Община Велико Търново подхваща инспекции - последните такива са от 2015 година, когато незавършените здания са били към 90 на брой. 
Проверява се дали са обезопасени, дали има рискови елементи, които би трябвало да се отстранен, с цел да бъдат предотвратени произшествия, изясни Теодора Станчева - шеф на отдел " Устройство на територията " в общината.
Ако бъдат установени нарушавания, кметът на общината би трябвало да издаде заповеди към притежателите на градежи, които да ги обезопасят. В случай, че те не изпълнят това - следват санкции в размер от 1 000 до 5 000 лв.. Досега подобен вид наказания не са били налагани, с изключение на на притежателите на жилища, които се населяват, само че са в здания без Акт 16, посочи Станчева.

Защо и какво тормози хората, които живеят покрай рисковите здания, както и детайлности за санкционираните притежатели на жилища - чуйте в репортажа на кореспондента ни във Велико Търново Здравка Маслянкова. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР