Изобретателни английски ученици откриха, че когато сложат портокалов сок върху

...
Изобретателни английски ученици откриха, че когато сложат портокалов сок върху
Коментари Харесай

Ученици откриха хитър начин да фалшифицират COVID тестове със... сок

Изобретателни британски възпитаници откриха, че когато сложат портокалов сок върху домакински бърз тест за COVID-19, ще получат подправен " позитивен " резултат, предава The Guardian.

Експериментът демонстрира, че киселинността в сока по някакъв метод кара теста да реагира и го " чупи ". Тийнейджърите към този момент изпитват и други храни и питиета, които могат да повлияят на тестванията по подобен метод, като да вземем за пример кола, кетчуп и сокове от други кисели плодове.

Учител разяснява, че по този метод изобретателните възпитаници си намират елементарно опрощение да не идват на учебно заведение в продължение на най-малко две седмици.

Трикът е пробван и от разнообразни консуматори на платформата TikTok. В уеб страницата има към този момент над 6,5 милиона гледания на сходни клипчета, а хаштагът, който се употребява, с цел да се обозначат видеата е #fakecovidtest.
Снимка: TikTok  Ученици откриха остроумен метод да фалшифицират Коронавирус проби със... сок

Професорът по химия и просвета от Университета в Хул - Марк Лорч, споделя че за експертите е елементарно да познаят подправения тест за COVID-19, когато го измият посредством специфичен разтвор, който връща естествените стойности на pH на устройството. След този развой " позитивната " чертичка на подправяния тест изчезва и демонстрира, че пробата в действителност е отрицателен.

Властите в страната обаче са безапелационни, че бърз тест не е задоволителен за доказателство за болест с ковид. След позитивен бърз тест, човек е длъжен да си направи PCR тест, който да регистрира сигурно съществуването на болест. Те също по този начин приканват родителите на младежите да се уверят, че детето им не злоупотребява с този трик, с цел да си почине от учебно заведение. " Децата, които се интересуват от химия и химични реакции, би трябвало да знаят, че най-хубавото място да научат повече за това, е точно учебното заведение ", споделят от Острова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР