Износителите се опитват да намерят алтернативни въздушни, сухопътни и океански

...
Износителите се опитват да намерят алтернативни въздушни, сухопътни и океански
Коментари Харесай

Износителите проучват товарните полети като изход от капана в Червено море

Износителите се пробват да намерят различни въздушни, сухопътни и океански направления, с цел да доставят артикули – от играчки, облекло и чай до автомобилни елементи - за търговците на дребно, притиснати от вълната от офанзиви против веригите за доставка на товари в Червено море, която докара до съществено комплициране в последните седмици.

Подкрепяните от Иран хути в Йемен ускориха нападенията против кораби в Червено море от 19 ноември насам, с цел да показват поддръжката си за „ Хамас “ по време на военната атака на Израел в Газа, напомня Reuters и прибавя:

„ Нападенията нарушиха основен търговски маршрут, свързващ Европа и Северна Америка с Азия през Суецкия канал. Разходите за контейнерни транспорти внезапно набъбнаха, като в някои случаи се усилиха повече от три пъти, защото фирмите се пробват да придвижват артикули по други, постоянно по-дълги океански направления “.

Ако има продължителни разстройства, секторът на потребителските артикули, който доставя най-големите международни търговци на дребно като Walmart и IKEA, ще бъде изправен пред най-сериозни отрицателни последствия, се споделя в отчет на S&P Global.

Алън Баер, основен изпълнителен шеф на OL USA, поучава екипите на фирмите в региона на морския превоз и логистиката да се приготвят за най-малко 90 дни спирания в Червено море.

Някои бързодействащи компании към този момент се пробват да преминат към така наречен интермодален превоз, който може да включва два или повече типа превоз, споделя Ян Клайн-Ластюс, основен действен шеф " Въздушни транспорти " във водещата немска спедиторска компания Hellmann Worldwide Logistics.

Hellmann регистрира нараснало търсене на комбинирани въздушни и морски направления за потребителски артикули като облекло, както и за електроника и софтуерни произведения. Това значи, че стоките се транспортират първо по море до пристанища в Дубай, където се товарят на самолети.

" Този различен маршрут разрешава на клиентите да избегнат рисковата зона в Червено море и дългото пътешестване към южния завършек на Африка ", споделя Клайн-Ластюс пред осведомителната организация.

Въпреки че фирмите, които транспортират незабавни или сериозни артикули, могат да изберат да употребяват въздушен транспорт, разноските приказват, че това не е универсално решение, споделя Пол Брашиър, вицепрезидент на отдел " Превоз и интермодален превоз " в групата за вериги за доставки ITS Logistics.

Превозът на артикули по въздух коства към 5-15 пъти повече, в сравнение с по море, където цените за контейнерни транспорти към момента са ниски съгласно историческите стандарти, споделя и Брайън Бурк, световен основен търговски шеф в SEKO Logistics.

Ако времето, належащо за доставка на стоките до рафтовете в магазините, се удвои, от ден на ден спедитори ще преминат към въздушен превоз - изключително за артикули с висока стойност като дизайнерски облекла и електроника от висок клас, прибавя той.

Основен търговски маршрут

Около 35 000 плавателни съда минават годишно през района на Червено море, като придвижват артикули сред Европа, Близкия изток и Азия, което съставлява към 10% от международния Брутният вътрешен продукт, пресмята Кори Ранслем, основен изпълнителен шеф на английската компания за съвещания и сигурност в региона на морския риск Dryad Global. Американските търговци на дребно, в това число Walmart, Target, Macy's и Nike, зависят от този маршрут, с цел да получават артикули, вариращи от памучни чаршафи и електрически четки за зъби от Индия до обувки от Китай и Шри Ланка.

" При продължителна опасност цената на горивата и стоките в Европа ще се увеличи доста заради увеличените разноски за пренасочване към Африка, което може да усили преноса с към 30 дни според от крайната дестинация ", споделя Ранслем.

Превозвачите към момента са в незнание по отношение на новата интернационална военноморска коалиция, която се образува от Съединени американски щати и има за цел да стабилизира района. В същото врене източник от испанската фешън промишленост да вземем за пример декларира пред Reuters, че корабните компании споделят на клиентите си, че обстановката доста зависи от водената от Съединени американски щати оперативна група и от това дали тя ще успее да предотврати офанзивите и да направи маршрута още веднъж безвреден.

От решаващо значение е европейските компании да могат още веднъж да употребяват Суецкия канал, с цел да си обезпечат доставки на облекла от Азия, показва източникът на осведомителната организация.

Моментът, в който породиха проблемите със сигурността в Червено море, усилва компликациите за спедиторите, споделя и Джеб Клулоу, сътрудник в групата за транспортна промишленост на адвокатската адвокатска фирма Reed Smith.

Панамският канал се сблъсква с тежката суша и понижава броя на корабните прекосявания, които позволява. Освен това има конкуренция за превозване на артикули преди затварянето на фабриките за Китайската нова година, планувано за 10-17 февруари, което може да наруши доставките за месец или повече.

Междувременно притежателите на огромни контейнеровози стартират да прибавят изключителни такси за товари, наранени от спиранията в Червено море.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР