Изнервен, премиерът Николай Денков заяви пред журналисти, че не търси

...
Изнервен, премиерът Николай Денков заяви пред журналисти, че не търси
Коментари Харесай

На ръба на нервна криза: Николай Денков проси мир от Румен Радев

Изнервен, министър председателят Николай Денков съобщи пред публицисти, че не търси война с никого, а държавното управление се нуждае от успокоение в политическия смисъл на думата, с цел да извършва програмата си, тъй че хората да стартират да живеят по-добре.

Не е загадка, че аморалната сглобка е под непрекъснатия прицел от страна на президента Румен Радев, който не пести рецензиите си за непрекъснатите провали на държавното управление. Очевидно е, че просбата на премиера на конци е точно към президента.

При посещаване в Института за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии към Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ (INSAIT) Денков беше запитан дали новата алена линия сред институциите е промяната на датата на националния празник, а мотив за въпроса е оповестяването през днешния ден на самодейност за опазване на националния празник Трети март.

Реклама

В отговор на въпрос за или срещу е референдум за датата на националния празник Денков отговори, че тази политическа полемика би трябвало да се организира в Народното събрание, където депутати от „ Продължаваме промяната – Демократична България “, ГЕРБ и Движение за права и свободи са внесли план за смяна в конституцията, предусещащ за народен празник да бъде разгласен 24 май. Премиерът сподели, че поддържа тази концепция, тъй като 24 май символизира придвижването към бъдещето и към всичко, което ще направи България сполучлива.

„ Виждате какъв брой проблеми има в страната. Тези, които пречат, без да обсъждаме в същината какво може да се направи по пътищата, по какъв начин да понижим злоупотребата с алкохол и дрогираните водачи по пътищата. Ето това са проблемите, с които би трябвало да се занимава държавното управление “, разяснява Денков.

По мотив спора в незабавната болница „ Пирогов “, в който бе забъркан съветникът в политическия кабинет на министъра на защитата Мустафа Емин, министър председателят сподели, че би трябвало да се изчака инспекцията, която ще обясни обстоятелствата. „ Не може въз основата единствено на един фейсбук профил, едно известие, да се вършат крайни изводи и да се уволняват хора. Ако е правилно това, което написа в този пост, съгласно мен съветникът би трябвало да си отиде. Но в случай че се окаже, че това е прикрита офанзива, което има някакви други цели, бих оставил министъра самичък да реши какво ще направи. “

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР