Изненада нулева – ГЕРБ номинира видния гербаджия Николай Габровски от

...
Изненада нулева – ГЕРБ номинира видния гербаджия Николай Габровски от
Коментари Харесай

Всичко е точно: Бойко бута гербаджия за премиер – ето кой е Николай Габровски

Изненада нулева – ГЕРБ номинира видния гербаджия Николай Габровски от „ Пирогов ” за собствен министър председател.

Проф. Габровски от години е симпатизант на шайката на Бойко. Тъкмо по времето на ръководството на някогашния народен представител от ГЕРБ проф. Асен Балтов неврохирургът, негов непосредствен другар, стана зам.-началник в „ Н. И. Пирогов “, като наред с това продължи да бъде завеждащ Клиниката по неврохирургия в болничното заведение.

Затова и откакто Балгов излетя поради далаверите си, новоизлюпеният кандидат-премиер на хунтата разяснява:

„ Уволнението на проф. Асен Балтов е аморално и политически стимулирано ”…

Досега проф. Габровски странеше от политически мнения, само че не скриваше разочарованието си от държавническите решения в областта на опазването на здравето.

Точно преди 4 дни той описа, че чества четвърт век като доктор в болничното заведение. „ Беше за малко, беше краткотрайно. Много вода изтече и доста неща видях – от най-красиви и възвишени действия, професионализъм, човечност и неустрашимост, до дребнаво и неприлично оттегляне от положителното и съзидателното.

Реклама

Смениха се генерации лекари, хирургични техники и способи на лекуване. Промени се разбирането ни за голям брой болести и опциите ни да ги лекуваме. Но на фона на този поток от събития и ориси, болница Пирогов остана непроменена в същността си. Винаги с отворени порти, постоянно с подготвеност да посрещне следващия пациент, без значение от положението му. Продължаваме напред “, написа професорът.

Николай Габровски е наследник на фамозния проф. Стефан Габровски, също бележит неврохирург, извънредно профилиран в лечението на най-тежките мозъчни тумори и детски контузии и положения.

Проф. Николай Габровски е роден на 27 ноември 1971 година в София. Завършва медицина през 1996 година след 6 години образование в Медицинска академия, София, и една година в Медицински университет „ Рене Декарт “, Париж.

Получава компетентност по неврохирургия през 2004 година

През същата година пази дисертация за отсъждане на научна и просветителна степен „ лекар “ на тематика „ Значение на задна съединителна артерия за неврохирургичната процедура “

През 1999, 2002 и 2007 година специализира в Клиника по неврохирургия на проф. Брочи, болница „ Еразъм “, Брюксел, Белгия.

Първото му работно място, откакто приключва, е в болница „ Царица Йоанна “ – ИСУЛ.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР