Изминаха малко повече от девет месеца от началото на царуването

...
Изминаха малко повече от девет месеца от началото на царуването
Коментари Харесай

Вълнение в Лондон. Чарлз с ключова среща

Изминаха малко повече от девет месеца от началото на царуването на крал Чарлз. За това време той беше главно във Англия, в случай че не броим формалното му посещаване в Германия през март тази година.

Затова пък идната седмица кралят ще е хазаин на първо посещаване от висок сан в родината си. Американският президент Джо Байдън идва в Лондон, а срещата сред него и Чарлз ще се състои на 10 май в замъка Уиндзор.
-->
Според формалното известие на Белия дом, президентът ще се срещне с краля и с министър-председателя Риши Сунак, " с цел да задълбочи околните връзки сред двете народи ", написа lifestyle.bg. След това той лети за Вилнюс, където ще се състои срещата на НАТО на върха, както и до Хелзинки за среща с водачите на северните страни в Европа.

80-годишният Байдън последно беше в Лондон за погребението на кралица Елизабет Втора през септември предходната година. Той не участва на коронацията на сина й на 6 май и беше представляван от брачната половинка си д-р Джил Байдън.

Джо Байдън е последният 13-и по ред американски президент, с който Елизабет Втора се среща по време на дългото си царуване. През 1951 година тя за първи път се среща с Хари Труман, а по-късно с Айзенхауър и Кенеди. Линдън Джонсън е единственият президент на Съединени американски щати по време на ръководството й, с който тя не се среща персонално, напомнят NPR.

Джо Байдън и крал Чарлз също са свързани по необикновен метод. Байдън е най-възрастният президент, избиран в Съединени американски щати, а Чарлз - английският монарх, възкачил с на престола на най-късна възраст.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР