Излязоха точните данни за увеличението на пессиите.Пенсионерите са получили средно

...
Излязоха точните данни за увеличението на пессиите.Пенсионерите са получили средно
Коментари Харесай

Разкритието на НОИ. Ето истината за пенсиите

Излязоха точните данни за нарастването на пессиите.

Пенсионерите са получили приблизително с 90,72 лева в допълнение към пенсиите си вследствие на нарастването на пенсиите от 1 юли, написа " Труд ". 
-->
От средата на годината пенсиите бяха индексирани по „ швейцарското предписание “ с 12 на 100. В резултат междинният размер на получаваната сума от един пенсионер е повишена на 825,44 лева, оповестиха от Националния застрахователен институт (НОИ).

Тук влизат както парите от пенсии, по този начин и всички добавки към тях.

Средната получавана сума от всеки пенсионер през юли е повишена с 90,72 лева, или с +12,3% по отношение на предходния месец. Увеличението по отношение на същия месец на предходната година е със 148,81 лева, или с 22%, демонстрират данни на Национален осигурителен институт.

Големият растеж се дължи на това, че пенсиите бяха индексирани с изключение на от 1 юли тази година и от 1 октомври предходната.

Пенсиите за стаж и възраст са по-високи от инвалидните и обществените пенсии. Средният месечен размер на получаваната сума от пенсионер с пенсия за стаж и възраст, за месец юли 2023 година е 907,45 лева Това съставлява нарастване с 99,80 лева, или с 12,4% по отношение на получената сума през предходния месец юни.

Спрямо същия месец на предходната година нарастването на междинния размер на получаваната сума от пенсионер с пенсия за стаж и възраст е със 175,27 лева, или  с 23,9%, демонстрират данните на Национален осигурителен институт. 

Вдигането на пенсиите докара до значително нарастване на разноските на бюджета на държавното публично обезпечаване (ДОО). За първите седем месеца на годината общият размер на направените разноски възлиза на 12,04 милиарда лева, което е 2,29 милиарда лева (+23,5%) повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР