Изложбата в Лувъра с влияние на исляма над християнството трябва

...
Изложбата в Лувъра с влияние на исляма над християнството трябва
Коментари Харесай

Сиди: Изложбата в Лувъра трябва да бъде спряна

Изложбата в Лувъра с въздействие на исляма над християнството би трябвало да бъде спряна!
Подобна демонстрация е засегнатост! За българите православието е стожер. То е онази мощ, която е съхранила нацията ни в мракобесните епохи на турско робството и насилствена ислямизация.

Да правиш галерия с предмети от България със заглавие „ Изкуство и култури в България (XVI – XVIII в.) “, само че с концепцията това да бъде показано през призмата на „ взаимоотношението “ сред ислямското и християнското изкуство по нашите земи е все едно да направиш експозиция на площада на мястото на Бастилията за въздействието на Мария Антоанета върху националното творчество на Третото съсловие и „ взаимоотношението “ ѝ при написването на „ Декларацията за правата на индивида и жителя “ във Франция през XVIII век. Гаврата е налице и в двата случая, безапелационен е националният представител от Вътрешна македонска революционна организация Александър Сиди.

Реакцията му идва в отговор на информация, която бе публикувана от шефа на Института за проучване на изкуствата към Българска академия на науките доцент доктор Емануил Мутафов. Според него третата българска галерия в Лувъра, която ще се организира през лятото на 2020 година, ще показа българското изкуство от XVI до XVIII век, като повлияно от османското наличие по нашите земи.

Самият професор Мутафов е засегнат от пошлостта на проявата и приканва Министерство на културата, както и БПЦ, музеите и галериите, които са получили писмо от министър Банов, да откажат да изпратят експонати.

Ислямът е нападателна, насилствена вяра в тези епохи. Той е асимилиращ и насаждащ гнет и боязън. Да твърдиш, че това е взаимоотношение е безочливо и обидно по отношение на българския народ. Кураторът на изложбата госпожа Шарлот Мори би следвало да дължи опрощение за своята дръзка постъпка. Но освен тя. Защо Министерство на културата е позволило сходно нещо? Настоявам отговорните длъжностни лица да бъдат осъдени и изложбата да бъде спряна. Още в понеделник с сътрудниците от парламентарната група ще пуснем писмен въпрос към министъра на културата, декларира изрично Сиди. И добавя:

Когато една страна е под робството на друга в продължение на 5 века, въздействие сред културите, и изключително на преобладаващата над поробената, е неизбежно. Но да правиш клевети един век след оповестяване на Независимостта на православна България с галерия за въздействие на исляма над християнството е засегнатост. Не - подигравка е!

У нас съществува един феномен, наименуван простонародно християнство. Това е форма на отдаване на респект на християнските празници, която е завоалирана зад националните празнувания и традиции. Феноменът се е породил, с цел да бъдат съхранени религията, вярата и устоите, а посредством тях и българския жанр през вековете. Колаборацията явно е сполучлива, тъй като и през днешния ден в нашата конституция е записано, че сме Република с православна вяра. Но в тези традиции няма и помен от ислямски детайл, макар петвековния терор. Именно по тази причина да се насажда изкуственото подстрекателство, че християнството в България е повлияно от исляма, е измама и засегнатост. Християнството у нас съществува макар исляма.

Казвам го с цялото схващане, че съм с еврейски генезис и точно поради това. Защото БПЦ преди много години е избавила моите предшественици от изгонване от България. С ясното схващане, че през днешния ден нямаше да съм тук, в случай че този исторически и уникален акт в историята на Холокоста не беше изработен. А на какво се дължи той? На исляма ли? На този ислям, който направи кървави атентати точно във Франция (и не само) и лиши живота на стотици почтени жертви? Жертви, които никой не попита дали желаят да живеят в насилствена интеграция с хора, които не подлежат на никаква такава.

Хайде стига! Дръжте си провокациите във Франция. Пазете си инкубаторите на тероризъм, обгрижвайте си ги. Макрон да продължава да гушка млади негри от Африка и да държи ръката на баба си на публични събития, само че да спре да прави опити да опорочава стожера на нашата, на българската нация – православието, приключва своя коментар Александър Сиди.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР