Изложба на съвременно българско изкуство – живопис, скулптура и пластика,

...
Изложба на съвременно българско изкуство – живопис, скулптура и пластика,
Коментари Харесай

В Париж показват съвременно българско изкуство

Изложба на модерно българско изкуство – живопис, статуя и пластика, се откри на 10 март в влиятелната изложба „ Вила Катала “ в парижкото предградие Ноази льо Гран. В рамките на месец френската аудитория ще има опция да види произведения на Николай Панайотов, Константин Константинов, Христо Бозуков, Лариса Илиева, Ивайло Иванов.

На откриването на експозицията участваха депутати и сенатори от изборния регион, кметът и заместник-кметовете на града, префектурата, представители на локалните институции, културни дейци, меценати, галеристи и фенове на изобразителното изкуство..

Проектът „ България – модерно изкуство “ е взаимна демонстрация на кметството на Париж и Българо-френската културна асоциация Ноази льо Гран, и се реализира с поддръжката и съдействието на българското посолство в Париж. Той е част от по-мащабна самодейност за отбелязване на Националния празник на България и Председателството ни на Съвета на Европейски Съюз, и обгръща голям брой събития, отдадени на страната ни, които ще се организират в границите на този месец. В програмата са още прожекции на български филми, конференция „ По следите на траките “, показване на обичайната българска кухня и др.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР