Излезлите данни показаха последното място на България спрямо останалите страни

...
Излезлите данни показаха последното място на България спрямо останалите страни
Коментари Харесай

Проф. Михайлов: Действията на управляващите поставиха България на последно място по ваксинация

Излезлите данни демонстрираха последното място на България по отношение на останалите страни в Европейския съюз като брой имунизирани и като брой импортирани ваксини в страната. Действията на държавното управление сложиха България на последно място в Европейския съюз. Това съобщи националният представител от Българска социалистическа партия проф. Георги Михайлов през днешния ден в Народното събрание.

По време на парламентарния надзор професорът зададе въпрос на здравния министър: “Как българското държавно управление осъществя политиката на имунизирането?”

Депутатът напомни, че всяка страна членка на Европейски Съюз е имало право да се обърне към различен производител на ваксини, както са го създали някои страни, само че не и България. Освен това Михайлов акцентира, че е видно, че броят на имунизациите в България е крайно непълен.

“Всичко това постанова да се извади информация за броя на поръчаните ваксини и за мнението на специалистите, с цел да няма спекулации и напрежение в обществото”, бе безапелационен Георги Михайлов.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР