Излезе първата експериментална версия на системата за управление на бази

...
Излезе първата експериментална версия на системата за управление на бази
Коментари Харесай

EuclidesDB: СУБД с елементи на машинно обучение

Излезе първата пробна версия на системата за ръководство на бази данни EuclidesDB , предоставяща благоприятни условия за потребление на разнообразни модели машинно образование при индексирането и извличането на данните. Новата СУБД разрешава прикачването към другите класове разнообразни модели на машинно образование. Проектът е написан на C++ и се популяризира под Apache 2.0 лиценз. Моделите на машинно образование се обработват благодарение на библиотеката PyTorch.

СУБД EuclidesDB е едно универсално решение за основаване на системи за обработка на данни, образуващо подготвена платформа за търсене на сходни данни. За всяка категория данни могат да се основават обособени модели на машинно образование. Например, за търсенето на обувки може да се употребява един модел, а за търсене на тениски – различен модел на машинно образование.

При прибавяне на нова информация в базата данни, да вземем за пример на изображения, дружно с данните се указва и определения модел на машинно образование, като това ще се употребява при индексирането.

Взаимодействието с новата СУБД се реализира благодарение на протокола gRPC. Логиката на обработката на моделите се задава с програмния език Python (TorchScript ). В комплекта са предоставени три подготвени модела (resnet101, resnet18 и vgg16), осигуряващи разпознаването и класификацията на изображения. В бъдеще ще бъдат включени и модели за обработката на други типове информация.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР