Излежаващият присъда руски опозиционен политик Алексей Навални беше осъден на

...
Излежаващият присъда руски опозиционен политик Алексей Навални беше осъден на
Коментари Харесай

Навални получи още 19 години затвор

Излежаващият присъда съветски опозиционен политик Алексей Навални беше наказан на още 19 години затвор.

Той беше приет за отговорен по редица нови обвинявания, оповестиха негови поддръжници в обществените медии, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Видеозапис от правосъдното съвещание в наказателна колония източно от Москва сподели Навални в залата, облечен в черна затворническа униформа, да стои със скръстени ръце, до момента в който слуша присъдата.

Аудиосигналът от съда беше толкоз слаб, че на практика не можеше да се разбере какво споделя съдията, отбелязва Ройтерс.

Так выглядела трансляция приговора Алексею Навальному и Даниэлю Холодному на выездном заседании Мосгорсуда в исправительной колонии №6 во Владимирской области.

Наш корреспондент смог разобрать лишь период, к которому приговорили политика — 19 лет колонии строгого режима.… pic.twitter.com/EfYTUFdhVk
— SOTA (@Sota_Vision) August 4, 2023 47-годишният Навални, най-видният конкурент на президента Владимир Путин, към този момент излежава присъда от 11 години и половина в наказателна колония по няколко обвинявания, в това число машинация, които съгласно него са скалъпени, с цел да му затворят устата.
  Още преди днешното изговаряне на съда Навални предвижда, че ще получи " сталинистка " присъда от още към 18 години.

ТАСС цитира съдията по делото Андрей Суворов, че Навални е наказан на отнемане от независимост за период от 19 години, които да изтърпи в колония със специфичен режим.

Осъденият е приет за отговорен за основаване на екстремистка общественост и присъединяване в нея, както и за финансиране на екстремистка активност, образуване на екстремистка общественост, обществени апели за екстремистка активност и замесване на малолетни в дейности, рискови за живота им.

Държавният обвинител беше изискал Навални да бъде наказан на 20 години затвор, прибавя ТАСС.

Европейският съюз дефинира като " неприемлива " присъдата, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция. Европейски Съюз назова присъдата политически стимулирана и за следващ път приканва за незабавното и абсолютно освобождение на Навални.

В края на " режисиран развой това случайно наказание е отговор на неговата храброст да подлага на критика режима в Кремъл ", написа ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел в Twitter.

" Европейски Съюз осъжда най-категорично неговия арест, процеса против него и осъждането му по политически аргументи ", добави ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел в прессъобщението си, представено от Агенция Франс Прес.

Съединени американски щати също осъдиха решението на съветския съд за нова присъда, съобщи представител на Държавния департамент, съобщи Ройтерс представена от Българска телеграфна агенция. Това е " неправдив свършек на неправдив развой ", разяснява външнополитическото ведомство във Вашингтон.
 
 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР