Изкуството на дипломацията намира най-силен израз в умението с една

...
Изкуството на дипломацията намира най-силен израз в умението с една
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Да не превръщаме Шенген в разменна монета

Изкуството на дипломацията намира най-силен израз в умеенето с една имитация, произнесена в точния миг, да преобърнеш позиция и да замълчиш, когато всички други се надвикват. Да не трансформираме Шенген в разменна монета за реализиране на къса и съмнителна медийна политическа популярност. Присъединяването на България към Шенгенското пространство ще се случи вследствие на работа, в това число и законодателна работа.
Това сподели служебният министър председател Гълъб Донев преди съвещанието на Министерския съвет, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Законопроектите, свързани с промените по Плана за възобновяване и резистентност, готови от служебното държавно управление, чакат своя ред за разискване в пленарна зала, съобщи Донев.

Той е безапелационен, че чуването му по тематиката за Шенген е пиар фокус, който от неделя вечер се употребява като сламка, за която се хваща удавникът.
Във фокуса на работа на Министерски съвет и през днешния ден ще са изслушванеята на министрите от служебното държавно управление и вашите оферти за решения в интерес на хората на България, акцентира служебният министър председател и добави, че през днешния ден ще бъде прегледан Проект за изменение и допълнение на Закона за ограниченията против изпирането на пари.

МФ работи настойчиво и по плана на закон за изменение и допълнение на Българска народна банка, както и по измененията по Кодекса за обезпечаване. Това е пакетът от законодателни ограничения, свързани с подготовката на България за приемането й в Еврозоната, добави той.

Донев напомни, че през вчерашния ден беше подписан Меморандум за съгласие с Европейска комисия и ръководителя на Еврогрупата за производството на евромонети в България. " С една дума ние вършим своята работа, дано и народните представители да свършат своята ", сподели още служебният министър председател./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР