Изкуственият интелект може да доведе до изчезване на човечеството. Това

...
Изкуственият интелект може да доведе до изчезване на човечеството. Това
Коментари Харесай

Мъск: Изкуственият интелект може да доведе до изчезване на човечеството

Изкуственият разсъдък може да докара до изгубване на човечеството. Това разяснява Илон Мъск, без да прецизира по какъв начин това би могло да се случи в реалност.

 

Собственикът на обществената мрежа " X " изрази опасения, че изкуственият разсъдък идва с голям набор от закани.

 

По думите му, не може да бъде основана подобаваща правна рамка за ограничаване на рисковете, защото нито учените, нито водачите разбирали задоволително добре казуса.

 

Малко по-късно Мъск взе присъединяване в първата по рода среща на върха за безвредно потребление на изкуствения разсъдък. Във форума, който се организира в Лондон, вземат участие държавни и държавни водачи и експерти от софтуерната сфера. 

 

 „ За първи път в историята на човечеството се сблъскваме с нещо, което ще бъде доста по-интелигентно от нас. Така, че не ми е ясно дали ще успеем в действителност да установим надзор над него.

 

Мисля, че изкуственият разсъдък е един от екзистенциалните опасности, пред които сме изправени. Може би даже е най-неотложният.

 

Опитваме се да създадем някаква рамка, в която да има трета страна, т.е. самостоятелен арбитър, който да следи по какъв начин работят водещите компании в областта на изкуствения разсъдък и да ни сигнализира, в случай че има опасения за сигурността ни ", показва изпълнителният шеф на социалната мрежа Х Илон Мъск.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР