Изключително тежка конкуренция ще има българският национален отбор по волейбол

...
Изключително тежка конкуренция ще има българският национален отбор по волейбол
Коментари Харесай

България попадна в група със световния шампион на Мондиал `22

Изключително тежка конкуренция ще има българският народен тим по волейбол в първата фаза на международното състезание за мъже в Русия през 2022 година Тегленият нощес в Москва чоп отреди " лъвовете " да играят в група С в Новосибирск против защитаващия купата си от Мондиал `18 състав на Полша и два отбора от Северна Америка - международните №7 Съединени американски щати и №17 Мексико.

Регламентът планува за втората фаза да се класират първите два отбора от всеки поток плюс четирите най-хубави от шестте приключили на трета позиция. В Топ 16 ще бъдат образувани четири групи с по четири тима, които още веднъж ще играят всеки против всеки по един път.

Четирите спечелили в тях плюс двата най-силни втори ще продължат в третата фаза, в която с чоп ще бъдат разграничени в нови две групи по три отбора. Първите два във всяка от тях ще образуват Финалната четворка, в която ще се изиграят типичен 1/2-финали, мач за бронзовите медали и край за международната купа.

Мондиал `22 ще се организира от 26 август до 11 септември в края на идващото лято. България беше предпоследният тим, който се класира за шампионата по класация, откакто се смъкна до 21-во място в класацията на интернационалната федерация (FIVB) след слабото показване на Евроволей `21.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР