Изказване на френския президент Еманюел Макрон, свързано с миграцията, провокира

...
Изказване на френския президент Еманюел Макрон, свързано с миграцията, провокира
Коментари Харесай

Политически реакции у нас след остро изказване на Макрон за български работници

Изказване на френския президент Еманюел Макрон, обвързвано с миграцията, предизвика политически реакции и у нас. Макрон разяснява преди дни пред френско издание, че избира в страната му да влизат легални мигранти от Гвинея и Кот Дивоар, които ще работят, в сравнение с незаконни служащи от България и Украйна.

Във връзка с изявлението на Макрон, украинското външно министерство привика за пояснения френския дипломат в страната.

У нас вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов също разяснява проблема във Facebook профила си - по думите му това е следващата демонстрация на политическа надменност и надменност, демонстрирани от един от актуалните водачи на тогавашната Антанта.

Според Каракачанов заявката на на Макрон е неприемливо и обидно. Вицепремиерът упорства Външното ни министерство да реагира.
Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на защитата: Не е задоволително президент на сякаш другарска страна, да употребява сходни квалификации. Това е неприемливо. Нито един български политик не си е разрешил да обиди французите. То е въпрос и на образование. Не одобрявам някой по този метод да наскърбява българския народ.
По мотив изказването на френския президент Еманюел Макрон вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева подреди на посланика ни в Париж Ангел Чолаков да връчи протестна нота във френското външно министерство.

Френският дипломат у нас Флоранс Робин е извикана в понеделник за пояснения във външното ни министерство.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР