Изходът от лавинообразното недоволство във Франция е оставка на президента

...
Изходът от лавинообразното недоволство във Франция е оставка на президента
Коментари Харесай

Новата френска революция през погледа на писателя Божидар Чеков

Изходът от лавинообразното неодобрение във Франция е оставка на президента Еманюел Макрон. Това съобщи в предаването „ Лице в лице” писателят и публицист Божидар Чеков, който от 50 години живее във Франция.

„ Екологията е нещо ново в политиката, французите отхвърлиха екологията да бъде наказуема. Там моловете не са в градовете, тъй като хората преди време се оплакваха, че животът в Париж е безценен и политиците ги насочиха към провинцията, тъй като там е по-евтино. Сега Макрон съвсем ги санкционира. С какво са отговорни французите, че има замърсяване в по света, Франция е на 29-то място по замърсяване”, съобщи писателят.
Франция анулира нарастването на налога върху горивата Премиерът Едуар Филип разгласи 6-месечно заледяване на таксите, които трябваше да влязат в действие от 1 януари
Чеков уточни, че протестът може да се дефинира като „ провинцията против Париж”, тъй като властта взима решения, без да бъдат разисквани с жителите. Той добави, че политиците от всички партии не са обърнали внимание на възходящото неодобрение.

„ Макрон е необичайно събитие – той не е политик, аз персонално в никакъв случай не съм дал своя вот за него. Медиите от заран до вечер говореха за него, този човек изникна за 6 месеца и стана президент. Хората се възмущават, тъй като партията на Макрон не ги съставлява. Неговите офиси в провинцията горят”, разяснява Чеков.

Според журналиста единственият излаз от рецесията е френският президент да подаде оставка. Чеков добави, че съществува вековна традиция, ръководещите Франция да бъдат близо до народа, като даде образец с Наполеон, който е ял дружно със своите бойци.
След конфликтите в Париж: Макрон свика френските политически водачи Въпреки големите вреди и продължаващото напрежение, изключително състояние няма да бъде въведено
„ Този Макрон, който се сравняваше с Наполеон в този момент го няма никакъв. С всеки минал час настояванията се усилват, това е една вълна, която се трансформира в лавина и не може да бъде спряна без радикални политически промени”, сподели писателят.

Чеков уточни, че има информация за започване на стачки от транспортните и просветителните синдикати. На финала той сподели, че Франция е най – хубавото място за живот в света и без значение от скъпия метод на живот изискванията, които се оферират са прелестни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР