Назначенията и изборът на шефовете на служби в първи служебен

...
Назначенията и изборът на шефовете на служби в първи служебен
Коментари Харесай

Стефан Янев: България е суверенна държава, не трябва да съгласува имена с никого

Назначенията и изборът на шефовете на служби в първи длъжностен кабинет се дискутираха и взеха решение в Министерския съвет. Сред министрите бяха Кирил Петков, Асен Василев, Николай Денков, сподели през днешния ден пред Би Ти Ви някогашният длъжностен министър председател Стефан Янев. По негово време с разнообразни претекстове бяха заменени ръководителите на всички специфични служби.

Янев отхвърли да влезе в елементи по тематиката. " България е суверенна страна и решения се взимат, уповавам се, суверенно. Аз в моята активност съм се управлявал от това. Не съм съгласувал имената на новите ръководителите на службите с някого ", добави Янев.

Коментарът му беше във връзка публикувания от Радостин Василев от Националния съвет на " Продължаваме промяната ", по време на който се разисква промяна на ръководителите на служби с хора, съгласувани с " посолствата ".

Стефан Янев разгласи, че до момента в който е бил министър председател, не е имал проблем с министрите Кирил Петков (на икономиката), Асен Василев (на финансите) и Николай Денков (на образованието). Той обаче отхвърли да даде оценка на тяхната работа, като членове на ръководеното от него държавно управление. " Може да имаме приемливост към младостта, само че тя най-малко да се учи ", разяснява още Янев.

По мотив днешното връчване на втория мандат от Румен Радев на " Продължаваме промяната " - " Демократична България " някогашният министър председател изрази мнение, че не е трябвало президентът да дава оценка на получаващите го. Янев заключи, че в договарянията за държавно управление партиите показват политически инфантилизъм, а вероятността за кабинет с втория мандат е все по-малка.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР