Изграждането на Турски поток през България ще се забави. Върховният

...
Изграждането на Турски поток през България ще се забави. Върховният
Коментари Харесай

Бавят старта на строежа на Турски поток в България

Изграждането на Турски поток през България ще се забави. Върховният административен съд дефинитивно е забранил на " Булгартрансгаз " да подмени строителя на продължението на " Турски поток " през българска територия, оповестява Канал 3.

" Булгартрансгаз " трябваше да подпише контракт със обвързваното с съветската ТМК обединяване " Газово развиване и уголемение в България ". Подписването няма са стане до момента в който не завърши разногласието за отстраняването на саудитския консорциум " Аркад ". Определението на съда удостоверява решението на Комисията за защита на конкуренцията, която анулира решение на " Булгартрансгаз " да подмени определения строител на " Турски поток " през българска територия.

В края на май държавната компания декласира саудитския консорциум “Аркад ” и разгласи, че една от най-големите инфраструктурни поръчки – на стойност над 2 милиарда лева – отива при втория кандидат – обединяване “Газово развиване и уголемение в България ”. “Аркад ” бе избран за победител за градежа на 474-километровото трасе от турско-българската до българо-сръбската граница, защото единствен влизаше в цената на поръчката. Въпреки че ГРРБ е предложил по-висока цена, “Булгартрансгаз ” взема решение да декласира “Аркад ” с претекста, че не е подал в точния момент нужните документи за подписване на контракта. В края на крайния период за внасянето им, съперникът ГРРБ понижил цената на своята оферта и тя паднала под цената на “Аркад ”. Така газовият оператор счете, че “Аркад ” се отхвърлят от поръчката и реши да я даде на ГРРБ.

Според Комисия за защита на конкуренцията това решение е незаконосъобразно и договорът би трябвало да бъде предоставен на “Аркад ”.

В края на юни Комисията за защита на конкуренцията към този момент дефинира дейностите на “Булгартрансгаз ” като непозволени и остави в действие класирането от април, съгласно което публичната поръчка следва да се разпореди на “Аркад ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР