Изглежда Украйна засилва атаките срещу руски военни, логистични и други

...
Изглежда Украйна засилва атаките срещу руски военни, логистични и други
Коментари Харесай

ISW: Киев засилва атаките срещу руските военни

Изглежда Украйна ускорява офанзивите против съветски военни, логистични и други високопоставени активи в тиловите региони в окупирана Украйна и Русия.

Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната (ISW).

Украинското основно ръководство на военното разузнаване (ГУР) заяви на 12 ноември, че украински партизани са атакували съветски боен щаб в окупирания Мелитопол, Запорожка област на 11 ноември, убивайки минимум трима офицери от съветската Федерална работа за сигурност (ФСБ) и Росгвардия. Съобщението следва украинска партизанска офанзива против някогашен шеф на националната милиция на Луганската национална република на 8 ноември; удари против съветска военна база в окупирания Скадовск, Херсонска област и активи на Черноморския флот в Крим на 9 ноември; и три удара в тила и партизански офанзиви в Русия на 11 ноември.

Украинските сили организират ударна акция, особено ориентирана към окупирания Крим от лятото на 2023 година

Руското държавно управление се пробва да омаловажи мащаба на напъните си да ускори контрола върху съветското осведомително пространство. Руското министерство на цифровото развиване съобщи на 12 ноември, че ще блокира единствено съответни виртуални частни мрежови услуги, които " експертна комисия " разпознава като закани, евентуално за да попречи на руснаците да заобиколят напъните на съветската цензура и да се анонимизират онлайн.

Министерството на цифровото развиване отговори на питане от фракцията " Нови люди ", изразяващо угриженост по отношение на напъните на съветското държавно управление да ограничи достъпа до информация в интернет и се притеснява, че съветското държавно управление просто ще разпознава всички VPN услуги като закани и ще ги блокира.

Руското държавно управление неотдавна разгласи възбрана на услуги, които дават виртуални и краткотрайни мобилни номера , считано от 1 септември 2024 година, и руснаците могат да употребяват тези мобилни номера по отношение на VPN услуги, с цел да образуват анонимни онлайн персони, с цел да избегнат напъните на съветската цензура.

Малко евентуално е съветското държавно управление да разреши на VPN да работят в Русия, което би разрешило на руснаците да заобиколят напъните на цензурата и да останат анонимни от съветското държавно управление.

Русия продължава да се показва като изтъкнат поръчител за сигурността на властническите страни в Африка. Руският заместник-министър на защитата Александър Фомин съобщи по време на телевизионно изявление за програмата " Военная приемка " на 12 ноември, че Русия ще подпише съглашения за военно съдействие с още шест африкански страни в близко бъдеще.

Фомин съобщи, че сега Русия има военни съглашения с 30 от 54-те африкански страни и добави, че Русия е " доста дейна " на африканския континент. Фомин не посочи с кои африкански страни Русия ще подпише съглашения, макар че през последните месеци съветският министър на защитата Сергей Шойгу и заместник-министърът на защитата Юнус-Бек Евкуров се срещнаха с делегации от Буркина Фасо, Нигер, Мали и Либия.

Френскоезичното издание Jeune Afrique заяви на 11 ноември, че група съветски военнослужещи са пристигнали в Буркина Фасо, с цел да защитят президента Ибрахим Траоре от бъдещи опити за прелом, което съветски източници кредитират като резултат от срещата на Шойгу на 7 ноември с министъра на защитата и по въпросите на ветераните на Буркина. Бригаден военачалник Касум Кулибали.

Изглежда, че Кремъл употребява военни съглашения със сахелските хунти , с цел да се вмъкне във властовия вакуум, основан от отдръпването на западните артисти от района, като да вземем за пример отдръпването на Организация на обединените нации от Мали.

Руските сили направиха лимитирана серия от ракетни удари, ориентирани към Южна Украйна на 12 ноември. Украински военни чиновници оповестиха, че съветските сили са изстреляли две крилати ракети Kh-59 и балистична ракета Искандер по цели в Южна Украйна.

Южното оперативно командване на Украйна заяви, че украинската противовъздушна защита е прихванала крилата ракета Х-59 над Николаевска област и че втората ракета Х-59 и ракетата Искандер са поразили ненаселени региони.

Руското издание Известия заяви на 8 и 12 ноември, че Русия основава стратосферен ударно-разузнавателен комплекс. Източници в съветското МО и отбранителната индустриална база обявиха, че Русия ще спре RUK, състоящ се от няколко контейнера с радари, системи за електронно разузнаване и оптико-електронни станции, от неустановен аероплан, който може да лети на огромни височини, в това число в стратосферата.

RUK ще има модулна настройка, позволяваща на военнослужещите да инсталират и демонтират разнообразни системи според от предоставената задача. RUK е в положение да открива цели на бойното поле и в тила в действително време и да дава целеуказания на артилерията, авиацията и военноморските системи. Известия оповестиха, че Русия тества високопланинския свръхзвуков аероплан М-55 " Геофизика " като евентуален аероплан за РУК. Руският боен специалист Дмитрий Корнев сподели пред " Известия ", че RUK ще дава целеуказания най-вече за ракетни системи MLRS и " Искандер ", бомбардировачи Су-34 и Су-34М и хиперзвукови системи " Кинжал ".

Корнев съобщи, че съветските сили могат също да употребяват RUK за целеуказване на крилати ракети " Калибър " и хиперзвукови ракети " Циркон " в бъдеще. Руските блогъри похвалиха RUK като бъдещето на войната.
 Вагнеровци се образоват дружно с бойците на Рамзан Кадиров
Вагнеровци се образоват дружно с бойците на Рамзан Кадиров

Чеченският водач е убеден, че в идните борби те изцяло ще оправдаят репутацията си

Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров продължава да угажда на личната си националистическа база. Кадиров разгласи откриването въз основата на доброволческия батальон " Шейх Мансур " в Гудермес, Чеченска република на 11 ноември.

Кадиров съобщи, че Чечня се гордее, че има батальон, носещ името на шейх Мансур, чеченски войник от 18 век, който се опълчва на съветското имперско ръководство. Кадиров съобщи, че Мансур " единствено е желал да реализира правдивост, с цел да могат всички да живеят в мир и естетика " и свободно да практикуват своята вяра. Кадиров разгласи основаването на този батальон на 24 октомври, предизвиквайки отвращение от съветските ултранационалисти. 

ISW по-рано оцени, че Кадиров евентуално ще продължи да си навлича гнева на съветските ултранационалисти, които от ден на ден се опълчват на мигрантите, които идват от най-вече мюсюлмански страни от Централна Азия и други религиозни малцинства в Русия с продължаващите си старания да се хареса на своите съществени мюсюлмански гласоподаватели.
 Дмитрий Медведев:
Дмитрий Медведев: " Българите с прибалтийците и другата второкласна навалица "

От безпристрастна оценка на европейските водачи зам.-председателят на Съвета за сигурност мина към характерност на народите

Руските управляващи не престават осведомителни интервенции, ориентирани към обезсилване на украинската еднаквост. Заместник-председателят на Съвета за национална сигурност на Русия Дмитрий Медведев отхвърли съществуването на Украйна като суверенна страна и украинската културна еднаквост в обява в Telegram на 12 ноември.

Медведев също съобщи, че украинското държавно управление е нелегитимно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР