Изглежда, че Федералният резерв насочва Америка към бъдеще, в което

...
Изглежда, че Федералният резерв насочва Америка към бъдеще, в което
Коментари Харесай

Федералният резерв на САЩ иска да наложи нови закони за стабилните монети

Изглежда, че Федералният запас насочва Америка към бъдеще, в което постоянните монети освен се признават, само че и подлежат на контролиране.

В неотдавнашните си полемики с демократите от Камарата на представителите Джером Пауъл акцентира нуждата от основаване на правна рамка за постоянните монети, с цел да може дейно да се направлява в неразучените води.

Тази позиция значи забележителна смяна в отношението към цифровите валути, отразяваща все по-голямото признание на евентуалното им влияние върху обичайна финансова система.

Аргумент за регулаторни рамки

Експертите в региона на финансите доближиха до консенсус, подсилен и от Пауъл, че без подобаваща регулация цифровите валути могат да се сблъскат с провокации, до момента в който набират известност. Инвестирането в постоянни монети, които са обвързани с обичайни валути като щатския $, е една от тактиките за отбрана на активите в изискванията на нестабилния пазар на криптовалути . Освен че улесняват бързите транзакции за търговците, постоянните монети оферират средство за предпазване или прекачване на средства без значение от банките и от ден на ден се интегрират в обичайна финансова инфраструктура. Тази интеграция обаче не е лишена от опасности.

Неотдавнашните произшествия, свързани с Silicon Valley Bank и Circle Internet Financial Ltd., илюстрират уязвимостта на постоянните монети от съмненията в обичайния банков бранш. Circle Internet Financial Ltd. се оказа със забележителна сума запаси от USDC монети, хванати в клопката на банкрутирала банка. Въпреки плануванаъа непоклатимост на тези монети, те остават податливи на действителни финансови рецесии, които могат да повлияят на тяхната стойност и на по-широкия пазар.

Ефектът на вълната върху паричната политика

Регулирането на постоянните монети е от решаващо значение за Федералния запас по разнообразни аргументи, в това число, само че освен, за попречване на пазарната волатилност и намаляване на въздействието им върху паричната политика. Традиционните способи за парично контролиране са изправени пред доста предизвикателство от появяването на лимитираните банки, постоянни монети и цифровите валути на централната банка (CBDC). Забележителен образец за еволюиращо финансово контролиране е смяната в практиките на Федералния запас в региона на паричната политика от 2007 година насам, като да вземем за пример заплащането на лихви върху запасите и потреблението на противоположни репо покупко-продажби и запаси на централната банка за влияние върху лихвените проценти.

Въвеждането на цифровите валути в допълнение подчертава върху този преход. CBDC и постоянните монети имат капацитета да нарушат пейзажа на паричната политика в области като определянето на лихвените проценти и размера на салдото на Федералния запас. Публикувано изследване на Федералния запас преглежда тези последствия, като допуска, че може да се наложат корекции в паричната политика, с цел да се предотврати спад в кредитирането и да се резервира икономическата непоклатимост при консолидираното на цифровите валути.

Правейки паралели сред постоянните монети и CBDC, изследването допуска, че цифровите валути, предлагащи по-високи лихвени проценти, могат да привлекат повече вложители и да отхвърлен вложителите от обичайните банки, което евентуално може да повлияе на размера на кредитирането. Вследствие на това равновесният лихвен % може да се намали, ограничавайки гъвкавостта на централната банка по време на рецесии, в случай че този сюжет се развие.

Друг аспект, който би трябвало да се прегледа, е концепцията за “ “, които се конкурират с комерсиалните банки за депозити, само че се въздържат от даване на заеми. Ако вложителите се насочат към тези институции заради по-ниските им лихвени проценти и опростената им конструкция, комерсиалните банки биха могли да изпитат понижен потенциал за разпределяне на заеми и по-широки последствия на кредитния пазар.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР