Издирването винаги е било ахилесовата пета на криминалната работа. Това

...
Издирването винаги е било ахилесовата пета на криминалната работа. Това
Коментари Харесай

Бивш шеф на отдел „Убийства” с горещ коментар за хладнокръвния килър Росен Ангелов

Издирването постоянно е било ахилесовата пета на престъпната работа. Това разяснява някогашният шеф на отдел „ Убийства ” Ботьо Ботев по отношение на следствието на шесторното ликвидиране в Нови Искър и хипотетичното самоубийство на причинителя. „ В сферата на търсени лица, изключително изчезнали след 1990 година повече от 60% са убийства. Този миг се губи – във връзка с събирането на информацията и работата като за един тежък случай”, уточни екскриминалистът пред bTV.

По отношение на съответния случай Ботев уточни, че „ би трябвало да бъде човек умопобъркан или анормален, с цел да извърши такова убийство”, само че „ сходни хора не вземат ограничения във връзка с прикриване на това, което са създали (…) нормално действията се правят безочливо, брутално и жестоко”, до момента в който в този случай са осъществявани „ дейности от позиция да прикрие това, което е направил”.

Той обаче акцентира, че е допустимо в границите на 48 часа ДНК профил да свърже Росен Ангелов с убийството. По думите му при денонощна работа на специалистите това може да стане дори в рамките дневно.

Ботьо Ботев разяснява и гибелта на българка и немския й другар в Гърция, която, съгласно медиите в южната ни съседка е станала по време на демонски обред. По думите му проверяващите би трябвало да подходят доста деликатно, тъй като може да става дума и за прикриването на закононарушение с разнообразни претекстове.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР