Издигаме своя кандидатура, защото считаме, че Андрей Гюров е най-подходящият

...
Издигаме своя кандидатура, защото считаме, че Андрей Гюров е най-подходящият
Коментари Харесай

Табутов, ПП: Коалицията има кандидат за шеф на БНБ, БСП и ДБ ще подкрепят Гюров

Издигаме своя кандидатура, тъй като считаме, че Андрей Гюров е най-подходящият за този пост. Той е потвърден водач и лице на “Продължаваме промяната”.

Това съобщи Владимир Табутов, заместник-председател на ПГ на Политическа партия, в студиото на Нова телевизия.

Той сподели, че няма значение, че кандидатурата на Каримански е декларирана първа: Това е обстановка, в която тестваме своето партньорство. Коалицията към този момент има повдигнат претендент като се изключи Има Такъв Народ. Нашето схващане е, че Българска социалистическа партия и Демократична България ще поддържат Андрей Гюров”.

По думите му постът на гуверньор на Българска народна банка е извънредно и значим и по тази причина от Политическа партия интензивно са търсили претендент: “Андрей в ролята си на ръководител на парламентарната група е посочил доста лидерски качества с добре изразена прочувствена просветеност. Този професионализъм ще изпъкне в тази роля”.

“Лидерите вземат решение какво ще се случи в обединението. Ние в Народно събрание би трябвало да се фокусираме в оперативната активност. Възможност за разпад на обединението съществува както на всички места в ЕС”, разяснява Табутов.

Според него акцията против Василев е “ответен удар от страна на Гешев”.

Като позволена неточност уточни: “това, че ние не работим оперативно по съдружното съглашение по краткосрочните цели, които сме сложили там”.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР