Изчисления от чакане за имунизиране се появиха в състезание по

...
Изчисления от чакане за имунизиране се появиха в състезание по
Коментари Харесай

Родители се ядосаха заради задача по математика за първокласници

Изчисления от очакване за ваксиниране се появиха в съревнование по математика за първокласници.

Задача със броене на чакащи на опашка за имунизиране се появи в национално съревнование по математика. Това сигнализираха от групата " Български жанр, единен за децата ".

Надпреварата по математика се е провела предходната седмица, а дилемите са били за първокласници. В изискването се споделя, че на опашка за имунизация са се наредили един зад различен 9 души. Преди дядо Стефан е имало избран брой хора и би трябвало да се пресметне какъв брой са чакащите зад него. Предложени са пет вероятни разновидности за верен отговор.

Разпространяването на изискването на задачата ядоса родители те, които всеобщо се оповестиха, че имунизирането няма място в просветителните стратегии.

" Това е възмутително ", " На нищо не наподобява това безсрамие ", " Позор " и " Наглост " са единствено част от мненията на майките и татковците. 

Някои от тях иронично предложиха в бъдеще да има задания за инфектирани и умряли от COVID-19 или за маски по време на онлайн образование.

През 2013 година задача за второкласници, в която се споделя за предизборни кебапчета и знаменца, провокира всеобщо неодобрение измежду родители те в обществените мрежи.

" Жителите на една махала били закарани на протест, като всеки получил по едно знаме и по две кебапчета. След митинга те изхвърлили 15 от знамената, а останалите 35 флагове занесли в махалата. Колко кебапчета са получили жителите на махалата? А) 100, Б) 80, В) 50, Г) 40 ", се питаше в задачата. Спорното изискване беше част от математическия конкурс " Иван Салабашев ", проведен от Българската академия на науките
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР