Избягвайте преходи в планините, особено по високите части, призоваха от

...
Избягвайте преходи в планините, особено по високите части, призоваха от
Коментари Харесай

Апел от ПСС: Не тръгвайте на преходи в планината!

Избягвайте преходи в планините, изключително по високите елементи, приканиха от Планинската избавителна работа /ПСС/ при БЧК. Апелът е във връзка нестабилната метеорологична конюнктура в последните дни и прогнозите за рисково време с проливни превалявания и стихии до края на седмицата.

От ПСС предлагат на туристите да наблюдават прогнозата за времето и да се преценяват с нея в случай че възнамеряват излизане в планината, да са добре екипирани, да съблюдават авансово разяснения маршрут и да носят със себе си заредени мобилни телефони.

При гръмотевична стихия да се заобикаля придвижването по била и ръбове, изключително в случай че те са остри, а при преход, движете се на дистанция няколко метра един от различен, а не " в пакет ", поучават също по този начин планинските спасители.

В случай че прецените, че е по-добре да изчакате края на бурята, спрете на относително безвредно място / не на било или друга изпъкнала форма на релефа/, се показва в инструкциите.

Трябва също да се заобикалят единични дървета; постройки, необезопасени с гръмоотвод; извори или водни басейни; както и да се стои на разстояние от канара при търсене на заслон.

По-големите железни предмети трябва да се държат най-малко на десетина метра разстояние от хората, допълват от ПСС.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР