Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов ще стартира от

...
Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов ще стартира от
Коментари Харесай

Никола Цолов ще започне от полпозишън спринта в Монако във Формула 3

Българският водач във Формула 3 Никола Цолов ще започва от полпозишън в спринтовото съревнование в Монако на следващия ден. Цолов се класира шести в своята квалификационна група Б и защото полпозишънът в главното съревнование отиде при Габриеле Мини от група А, 12-то място в общото нареждане обезпечи на Никола първа позиция за спринта.



Мини реализира 1.23,942 минути, в група Б най-бърз беше съотборникът на Никола в АРТ Кристиан Менсъл с 1.24,921, а Цолов остана на 0,627 секунди от австралиеца.

Квалификацията на Цолов беше прекратена на два пъти с червен байрак поради произшествия – първо дебютантът Джеймс Хедли се заби в стената на „ Сен Дево ” пет минути след началото, а една минута преди финала поредно на същото място се удариха Чарли Вурц и Себастиан Монтоя, като колумбиецът се опита да избегне колата на сътрудника си.

Днес квалификацията мина на суха писта и при слънчево време, а през вчерашния ден в свободната подготовка водачите караха на мокро, като Цолов записа 8-мо време от 30 водачи във Формула 3.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР